Galibiyet Özgüvenimizi Yukarı Taşıyacaktır

Galibiyet Özgüvenimizi Yukarı Taşıyacaktır
Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçından sonra Rize'de her iki teknik direktörün açıklamaları şu şekilde:

Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında Gaziantepspor'u 3-2 yenerek tur atlayan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hüseyin Kalpar, galibiyetin özgüvenlerini yukarı taşıyacağını söylerken Gaziantepspor Teknik Direktörü Abdullah Ercan, "Çaykur Rizespor'u tebrik etmek gerekir" diye konuştu.

Kalpar, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, hedeflerinin kupa olmadığını belirterek, ''Ancak bu kupada her şeyi bırakacağımız anlamını taşımıyordu. Mücadele etmeden hiç bir maçı bırakmayız. Bugün de kazanma adına mücadele ettik. Kupada kazanmak veya kaybetmek bizim için normaldi. İyi mücadele ederek keyifli bir maç oynayarak haklı bir galibiyet aldık. Galibiyet özgüvenimizi yukarı taşıyacaktır'' dedi.

Amaçlarının ligde şampiyonluk olduğunu ifade eden Kalpar, ''Bizim hedefimiz kupa değil. Kupada gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Ligde bu başarıyı ve mücadeleyi ortaya koymamız lazım. Ligdeki sonuçlar bizi daha mutlu edecektir. Kupadaki eforu ligde de göstermeliyiz'' diye konuştu.

Fahri'nin tekrar Rizespor'a dönmesinden çok mutlu olduğunu kaydeden Kalpar, şöyle devam etti: ''Kendisi isteyerek takıma katkı sağlamak için geldi. İlk maçında çok iyi işler ortaya koydu. Bu da beni çok mutlu etti. Hem attığı gol ve attırdığı gollerle çok iyi olduğunu bir kez daha gösterdi. Fahri bu takıma çok iyi şeyler katacak. Bugün ki oyun bunu açıkça gösterdi.''

-Gaziantepspor cephesi-
    

Gaziantepspor teknik direktörü Abdullah Ercan ise genel itibari ile zevkli bir maç olduğunu belirterek, ''Her iki takım da çok pozisyona girdi. Net pozisyonları değerlendiremedik. Tek maçlar stratejisi yüksek maçlardır. Çaykur Rizespor'u tebrik edip lige bakmak zorundayız. Kupada gitmek istiyorduk, üzgünüz'' dedi.

Muhammed'in maçın ikinci yarısında boş kaleye değerlendiremediği pozisyonu hatırlatan Ercan, ''Futbolda böyle şeyler oluyor. Fenerbahçe ile ligde oynadık. Bu da bir bahane değil. Profesyonel futbolcular üç günde bir maç oynamaya hazırlıklı olmalı. Bahaneye gerek yok. Kupada ilerlemek istiyorduk. Yapamadığımız için üzgünüz. Artık lige konsantre olmak zorundayız'' diye konuştu.