Gaü Akademisyeni Acar, Kktc Sporunu Değerlendirdi

Gaü Akademisyeni Acar, Kktc Sporunu Değerlendirdi
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar, GAÜ'yü milli takımlar için test merkezi konumuna getirmek istediklerini söyledi.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar, KKTC sporu ve GAÜ BESYO bölümü hakkında açıklamalarda bulundu. Acar açıklamasında, dünyada spor alanında ileri gitmiş ülkelerin arkasında büyük bir teknoloji desteği olduğunu ve KKTC sporunu ileri götürmek ve Türkiye platformunda geliştirmek için üniversitelerin bir güç olduğunu belirtti. Acar, "Benim yaklaşımıma göre üniversitelerde sınıflara, laboratuarlara sıkışmış bir eğitimin faydası olmaz. Mutlaka kazanılmış bilgilerin kulüp bünyesinde dönmesi lazım. Çünkü oralarda o bilgiler sınanır. O yüzden ben pratik anlamdaki çalışmalara çok değer veriyorum" dedi.

"MİLLİ TAKIMLAR TEST MERKEZİ KONUMUNA GELMEK İSTİYORUZ"

Araştırmanın öneminin farkında olduklarını ifade eden Acar, "Eğitimlerimizi bu yönde sürdürüyoruz. Kıbrıs'ın genetik ve coğrafi yapısına uygun hangi alanlar varsa onların seçilerek geliştirilmesi gerekiyor. Kıbrıs'ta yetişip dünya çapında başarı elde etmiş sporcular var. İzolasyonlara rağmen, başarılı olma şansımız var. Çünkü Kıbrıs iklim avantajına sahip bir yer. Her ülkenin kendi avantajları vardır. Bizim de kendi avantajlarımızı ortaya koymamız lazım. Biz bir performans analizi oluşturduk ve özel yazılımlarımız var. Milli takımlara katkıda bulunabilmek amacıyla bütün spor dallarının analizlerini yapacağız. Biz GAÜ'yü milli takımlar test merkezi olabilecek bir konum haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.

"ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYI GAÜ ÇETİNKAYA"

Prof. Dr. Acar, ayrıca GAÜ'nün bir Amerikan modeli yaklaşımı olduğunu, Amerika'daki üniversitelere baktığınız zaman kendi liglerinin olduğunu ve oradaki kolej liglerdeki bir takımın bizim liglerimizde yer alabilecek düzeylere ulaşabildiğini söyledi. Acar, GAÜ Çetinkaya'nın Kıbrıs'ın en köklü takımlarından birisi olduğunu belirterek, GAÜ'nün Çetinkaya ile birleşerek performans boyutunda da Kıbrıs'a üniversite kaynaklarının desteği anlamında çalışmalar yapıldığını vurguladı. Acar açıklamasında, "Takımın yarısından fazlası GAÜ bünyesinde ya çalışan olarak ya öğrenci olarak görev yapıyor. Sezon başından beri şu anda lider durumundayız. Güzel bir yatırımın ve çalışmaların sonuçlarını da alıyoruz. Şampiyonluk için net bir şey söylenemez, çünkü son anda bazı faktörler bir puan bile değiştirse şampiyonluk gidebilir ama şampiyonluğun en büyük adayı GAÜ Çetinkaya diyebilirim" dedi.

Kaynak:IHA