Gaün’de Tasarımda Yeni Yaklaşımlar Söyleşisi

Gaün’de Tasarımda Yeni Yaklaşımlar Söyleşisi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan konuşmacılığını Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan konuşmacılığını Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Naime Didem Öz'ün yaptığı "Kariyer Günleri; Ustalarla" söyleşisi gerçekleşti.

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Zeynep Tuti karaman moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte geleneksel yazmacılık, yazmacılık sanatı yazmacılığın tarihçesi gibi konular konuşuldu.

Etkinliğin açılışında konuşan GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, bu tür etkinlikleri önemsediklerini belirterek, öğrencilerin gelişime katkı sağlayacak yeni etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. Prof. Dr. Atalay, "Geleneksel Türk Sanatlarından biri olan yazmacılık sanatının tanıtıldığı etkinlik ile bu konuda çalışma yapacak olan tüm akademisyen, öğrenci ve sanatseverlere ilham kaynağı olduğunu belirterek fakültemizde geleneksel haline getirilen ustalarla söyleşi etkinliğinin devam edeceğini bildirmiştir." dedi.

Konuşmacı Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Naime Didem Öz ise konuşmasında akademik kariyer ve çalışmalarında bahsederek, yazmacılık ve geleneksel dokumacılık hakkında bilgi verdi.

Söyleşi izleyicilerinden gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.

Gaün’de Tasarımda Yeni Yaklaşımlar Söyleşisi

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.