Gaytancıoğlu: Kılıçdaroğlu 15-16 Nisan'da Rize'de Olacak

Gaytancıoğlu: Kılıçdaroğlu 15-16 Nisan'da Rize'de Olacak
CHP Genel Başkan Başdanışmanı Edirne Milletvekili Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 16 Nisan tarihinde Rize’de düzenlenecek çayın sorunlarının tartışılacağı programa katılmak üzere 15 Nisan'da Rize’ye geleceğini söyledi.

CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı ile CHP Edirne Milletvekili, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 16 Nisan tarihinde Rize’de düzenleyecekleri çayın sorunlarının tartışılacağı programa katılmak üzere 15 Nisan Cuma günü Rize’ye geleceğini söyledi.

CHP Edirne Milletvekili, CHP Genel Başkan Başdanışmanı  Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, beraberinde CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, CHP Artvin İl Başkanı Ali Yücel Kurt, Trabzon CHP İl Başkanları ve partililerle CHP Rize il Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.

ss-007.jpg

CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15-16 Nisan tarihlerinde Rize’de düzenleyecekleri çayın sorunlarının tartışılacağı programa katılacağını ifade ederek, CHP’nin tarım politikalarının başındaki Edirne Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı  Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu’nun Rize’ye gelerek, yapılacak olan programla ilgili çalışmalarda bulunacağını kaydetti. Rakıcı, programla ilgili yapılacak çalışmaları kamuoyuyla da paylaşacaklarını belirtti.

02-034.jpgCHP Edirne Milletvekili, CHP Genel Başkan Başdanışmanı  Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, ise 15-16 Nisan tarihlerinde Rize’de çayın sorunlarının tartışılacağı programlara Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağını ifade ettiği açıklamasında, sadece seçim zamanlarında sahaya inmek istemediklerini kaydederek, “Genel Başkanımız özellikle her 5 kişiden birinin çiftçi olduğu bir ülkeyi, Türkiye Cumhuriyetinin her ilini dolaşmak istiyor. Her ildeki sorunları, çiftçinin sorunlarını, işçinin sorunlarını emekçinin sorunlarını öğrenmek istiyor. Ve Cumhuriyet Halk Partisi politikalarını daha net ve belirgin bir şekilde gelecek dönemlerde belirlemek istiyor. Ancak Cumhuriyet Halk Partisinin tüm politikalarında şunu görüyoruz: Üreten bir Türkiye, halkça bölüşen bir ülke. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak üretimi, üreticiyi çok önemsiyoruz. O nedenle Türkiye Cumhuriyetinin tüm vatandaşlarının çay içtiği bir bölgeyi ilk olarak seçtik. Dedik ki Genel Başkanımızı Rize’ye getirelim, hem örgütlerimizi dolaşsın, hem vatandaşlarımızla kucaklaşsın, hem de çay üreticilerinin sorunları nelerdir, sektörün sorunları nelerdir bunları öğrenelim gelecek dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisinin çayla ilgili politikaların oluşmasına katkı sağlasın. Toplantımız, programımız Genel Başkanımızın buraya yapacağı gezi kesinlikle bu amaçlıdır. Biz çayı önemsiyoruz. Çay üreticisini önemsiyoruz, çayın sorunlarına sahip çıkmak istiyoruz. Çayın sorunu var mıdır? Vardır. Maliyetinin altında satışlar vardır, kaçak çay vardır. Çayı daha fazla nasıl kaliteli hale getirebiliriz, çay ihracatını nasıl yapabiliriz, ithalatı nasıl önleyebiliriz, üreticimizin alın terinin karşılığını nasıl verebiliriz? Bunlar bir günlük bir toplantıda, programı daha sonra size vereceğiz ama Genel Başkanımız 15 Nisan Cuma günü Trabzon’a inecek . Ordan Rize’nin bazı ilçelerini ziyaret edecek akşam üstü de Rize’de olacak. Ertesi gün de büyük bir toplantı yapmayı düzenliyoruz. Basına açık bölümü de olacak basına kapalı da bölümü olacak. Basına kapalı bölümünde çay üreticisi olan Rize ağırlıklı 3 ilimizden tüm sektörü davet ettik. Çaykur’u da davet ediyoruz, özel sektörü de davet ediyoruz, fabrika sahiplerini de davet ediyoruz, üreticileri de davet ediyoruz , esnafları da davet ediyoruz. Tüm sorunları masaya yatırıp sonrasında çay raporu hazırlamayı düşünüyoruz. Bunu tüm Türkiye’nin bütün illerinde aynı şekilde yapmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.

okan-gaytancioglu-rizede.jpg

Gaytancıoğlu, konuşmasının devamında ise çayla birlikte diğer tarım ürünlerinin yaşadığı sorunları değerlendirdikten sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bu bölüm habere hazıorlandığında sayfamızdaki yerini alacaktır.