Gazetecinin Sigorta Davası

Gazetecinin Sigorta Davası
Editör Turgay Ayhan tarafından Trabzon merkezli İlkhaber Gazetesi'ne karşı başlatılmış olan hukuk davası devam ediyor.

53habermerkezi site editörü Turgay Ayhan'ın Trabzon merkezli İlkhaber isimli yerel gazetenin Rize temsilciliğini yaptığı dönemde anlaşma sağlandığı halde sigortasının yapılmaması ve belirtilen maaş ödemelerini alamadığından dolayı gazeteye karşı başlattığı hukuk davasında 5. duruşma gerçekleştirildi.

Rize Adliyesi'nde, İş Mahkemesi sıfatı ile 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen ve Hakim Metin Kızıltaş tarafından yürütülen celsede, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Avukatı Şule Güner hazır bulunurken, bundan önceki 4 duruşmada olduğu gibi yine İlkhaber Gazetesi'ni temsilen herhangi bir kişi katılmadı.

İ.G. ve S.K.'nin şahit olarak dinlendiği duruşmada Hakim Kızıltaş, İlkhaber Gazetesi'nde bordrolu olarak çalışan 3 kişi ile 2009 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi'nden Rize Belediye Başkanlığı'na aday olan işadamı ve eğitmen Kenan Bıyık'ın ifadelerinin dinlenmesi için Trabzon'a isticvap davetiyesinin gönderilmesine ve diğer şahitlerin dinlenilmek üzere hazır bulundurulmasına karar vererek duruşmayı 11 Kasım 2010 tarihine erteledi.

13 Ekim 2009 tarihinde ilk duruşması görülen davada, İlkhaber Gazetesi Rize Muhabir ve temsilciliği işini editör Ayhan'a öneren, ayrıca Ayhan'ın gazete sahibi Salih Çamoğlu ile yaptığı görüşmenin tek şahidi olarak Kenan Bıyık'ın vereceği ifade, önem teşkil ediyor.