Gaziantep’te Düğüne Terör Saldırısı

Gaziantep’te Düğüne Terör Saldırısı
Gaziantep'te bir düğün salonuna düzenlenen terör saldırısında çok sayıda vatandaş yaralandı.

İddiaya göre, Akdere Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda 23.00 sıralarında patlama meydana geldi. Olayın ardından çok sayıda sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Saldırıda ölen ve yaralananların olduğu belirtilirken bölgede geniş güvenlik tedbiri alındı. Patlamanın canlı bombadan kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Gaziantep’te Terör Saldırısı

Gaziantep kent merkezinde bir düğün salonunda patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kent merkezindeki bir düğünde terör saldırısı meydana geldiğini, yaralananlar olduğunu bildirdi.

Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki bir düğün salonuna terör saldırısı düzenlendiğini söyledi.

Vali Yerlikaya, "Menfur terör saldırısı nedeniyle yaralananlar oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bilgi aldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen saldırı hakkında İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Ölü ve yaralıların söz konusu olduğu menfur terör saldırısıyla ilgili gelişmelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakinen takip edildiği kaydedildi.

Başbakan Yıldırım'dan talimat
Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep’te gerçekleşen terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan kapsamlı bilgi aldı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Yıldırım, terör saldırısına ilişkin Bakan Ala ve Vali Yerlikaya'dan bilgi aldı. 

Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep'e gitmesi talimatını verdi.

Vatandaşlara uyarı
Alınan bilgiye göre, merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'ndeki bir sokakta organize edilen düğüne, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce terör saldırısı düzenlendi. 

Polis ekipleri ise, olay yerinde toplanan vatandaşların dağılması için uyarılarda bulundu.

Gaziantep’te Terör Saldırısı