Gaziantep’te Düzenlenecek “Rize Günleri” Tehir Edildi

Gaziantep’te Düzenlenecek “Rize Günleri” Tehir Edildi
Marka Rize Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu, 1-4 Kasım tarihleri arasında Gaziantep’te yapılması planlanan “Rize Günleri”nin tasarruf tedbirleri dolayısıyla 2019 Nisan ayına ertelendiğini söyledi.

Marka Rize Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu, yaptığı açıklamada, “Davulla horon etmeye, kemençeyle halay çekmeye gidiyoruz” sloganıyla Gaziantep’te 1-4 Kasım tarihleri arasında yapılması planlanan “Rize Günleri”nin tasarruf tedbirleri dolayısıyla ileriki bir tarihe ertelendiğini ifade ederek, “Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve kamu kurum kuruluşlarıyla ortaklaşa düzenlenecek, Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda yapılması planlanan ve dev çadırla bölge ürünlerinin tanıtılacağı Rize Günleri verilen ortak karar ile ülke genelinde alınan tasarruf tedbirlerinden dolayı 2019 Nisan ayına ertelendi.” dedi.

“Gaziantep Rize Günleri” ile Karadeniz Bölgesi’nin Doğu’ya açılan kapısı olan Ovit Tüneli’nin canlandırılması ve tarihi ticaret yollarının aktif hale getirilmesi bakımından çok önemli bir lokasyon olan Gaziantep ilinin hem nüfus ve ekonomik yapısı hem de turizme bakış açısıyla Rize’ye artı değer katmasının hedeflendiğini kaydeden Zaimoğlu, “Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Belediyesi’nin de talepleri üzerine planlanan ve 4 gün sürecek fuara 100 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyordu. Ancak yurt genelinde alınan tasarruf kararına Rize olarak kayıtsız kalamayacağımızdan dolayı böyle bir karar alınmıştır. Rize’nin bütün ilçe ve beldeleriyle temsil edileceği etkinlik 2019 yılı Nisan ayı son haftası için yeniden planlanacaktır. Herşey Rize için diyoruz ve esenlikler diliyoruz.” diye konuştu.