Gaziler Günü Dolayısıyla Rize'de Tören Düzenlendi

Gaziler Günü Dolayısıyla Rize'de Tören Düzenlendi
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Rize'de tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Rize Valiliği önündeki tören alanında tören düzenlendi.

Rize Valiliği, Rize Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Derneği Rize Şubesi'nin Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, konuşmalar yapıldı.

Törene Vali Yardımcısı Abdullah Şen ve Ahmet Dalkıran, Belediye Başkan Vekili Aydın Bilsel, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Kemal Aksu, Gaziler, STK Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Rize'deki Gaziler adına, Kıbrıs Gazisi Mustafa Akman ve Türk Silahlı Kuvvetler Adına Jn. Bnş. Uluh Tunalı, gaziliğin önemine ilişkin konuşma ve öğrencilerin şiir okuması ile sonlandırıldı.

rizede-19-eylul-gaziler-gunu-dolayisiyla-toren-duzenlendi-(4).jpgrizede-19-eylul-gaziler-gunu-dolayisiyla-toren-duzenlendi-(5).jpg

rizede-19-eylul-gaziler-gunu-dolayisiyla-toren-duzenlendi-(6).jpgrizede-19-eylul-gaziler-gunu-dolayisiyla-toren-duzenlendi-(9).jpgrizede-19-eylul-gaziler-gunu-dolayisiyla-toren-duzenlendi-(2).jpgrizede-19-eylul-gaziler-gunu-dolayisiyla-toren-duzenlendi-(1).jpgkibris-gazisi-mustafa-akman.jpguluh-tunali.jpg