Gaziler Günü Kutlandı

Gaziler Günü Kutlandı
Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de törenle anıldı.

11.jpg

Rize'de Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turhan Talu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile daire müdürleri ve gaziler ile şehit yakınları katıldı.                                                             rize.jpg

Cumhuriyet Meydanından İsmail Kahraman Kültür Merkezine beraberindekilerle beraber yaya olarak geçen Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Gaziler Günü etkinliklerine katılımın azlığı karşısında tepki göstererek, ''gazilerimize hiç olmazsa yılda bir gün gerekli ilgiyi, en azından bir futbolcuya gösterilen ilgiyi göstermeliyiz'' dedi. 

rize-valisi.jpg

Vali Hacımüftüoğlu, daha sonra Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde devam eden törende yaptığı konuşmada, şehitlik ve gaziliğin, Türk kültüründe çok müstesna yeri olduğunu söyledi.

Şehitliğin, tartışmasız herkesin bildiği ve kabullendiği bir kavram olduğunu ifade eden Hacımüftüoğlu, ''Gazilik konusunda ise bugünkü koşullarda biraz kavrama eksikliği var. Törendeki ilgisizlik konusundaki serzenişleri doğru buluyorum. Bu salon dolu olmalı ve gazilere sahip çıkılmalıydı'' dedi. 

Gazilerin, aslında şehit olma yolunda bütün süreci ve fedakarlığı yapmış, kendi iradesi dışında sağ kalmış kişiler olduğunu anlatan Hacımüftüoğlu, şöyle konuştu:

''Bu nedenle gazilik, şehitliğin çok gerisinde bir mertebe değildir. Yaşıyor olmaları kıymetlerini azaltmaz. Gaziler bir bakıma 'sağ kalmış şehittir'. Kıymetlerini tam olarak vermiş olsaydık bugün bu salon, hatta koridorlar dolmuş olurdu. Bir sonraki törende bu eksikliğin giderilmesini temenni ediyorum. Gerektiği gibi ilgiyi göstereceğiz. Onların da zaten bizden başka bir isteği yok. Gazilerimize hiç olmazsa yılda bir gün gerekli ilgiyi, en azından bir futbolcuya gösterilen alakayı göstermeliyiz. Çünkü eğer şehitlerimiz ve 'sağ kalan şehitlerimiz' olmasaydı, bu topraklarda şu anda bu törenleri yapma konumunun çok dışında olurduk.''