Gazze'de Katliam Rize'de Konser

Gazze'de Katliam Rize'de Konser
Gazze'de 1500 dolayında Müslümanın İsrail tarafından katledilmesine rağmen Rize'de Ekşioğlu Vakfı tarafından 20'ye yakın sanatçının konser vereceği şenlikler konserlerle başladı.

Türkiye genelinde birçok belediye, kurum, stk'lar İsrail'in Gazze'de 1500 dolayında Müslümanı katletmesi dolayısıyla yaz eğlenceleriyle konserleri iptal ederken hayırseverliğiyle bilinen Ekşioğlu Vakfı ise bu yıl 17’incisi düzenledikleri Ovit Yayla Şenliklerini konserlerle başlattı. Şenliklerin ikinci günü sanatçılar Mustafa Topaloğlu ile İsmail YK ve 20’ye yakın Karadeniz sanatçısı sahne alacak.

eksioglu-vakfi-ovit-yayla-senlikleri-basladi-(6).jpg

Organizatör ve sunucu Necati Selvitop’un sunduğu şenliğin ilk günü Karadeniz’e kıyı 11 ülkenin halk dansları ekipleri gösteri sundu, yöre sanatçılarının sahne aldı, vatandaşlar horon oynadı. Karadeniz’in lezzetleri arasında yer alan sütlacın Yunanistan’ın elinde bulundurduğu rekorun kırılması için hazırlık yapıldı.

eksioglu-vakfi-ovit-yayla-senlikleri-basladi-(2).jpg

Şenliklerin ikinci günü ilginç bir rekor denemesi yapılacak. Hazırlatılan 630 kilo ağırlığındaki dev kazanda 1.5 ton sütlaç pişirilerek rekor denemesi yapılacak. Guinnes Rekorlar Kitabı’na göre 303 kilo 74 gramla Yunanistan’ın elinde bulundurduğu tek seferde sütlaç pişirme rekoru kırılmaya çalışılacak. Guınnes Rekorlar Kitabı Rekor Danışmanı Aydın Türkgücü ile diğer hakem heyeti ile Türkiye’nin ünlü aşçıları Mustafa Çoban ve Salih Bozkurt da yaylaya geldi. Bir ton sütle 100 kilo pirinç kullanılarak hazırlanacak 1.5 ton sütlaç yapımı bu gece yarısından itibaren başlayacak.

eksioglu-vakfi-ovit-yayla-senlikleri-basladi-(7).jpg

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, Karadeniz’in lezzetleri arasında yer alan sütlacın rekorunu elinde bulunduran Yunanistan’dan bu rekoru geri alacaklarını belirterek sütlaç rekorunun Ovit Yaylasında Türkiye’ye geçeceğini söyledi. Organizatör Necati Selvitop da Pazar günü Guınnes Rekorlar Kitabı ekibinin yapacağı tescille sütlaç rekorunun Ekşioğlu Vakfı ile birlikte Türkiye’ye geçeceğini belirtti.

eksioglu-vakfi-ovit-yayla-senlikleri-basladi-(3).jpg

Öte yandan Soma'daki maden faciasında 100 öğrenciyi 5 yıl boyunca okutmak için 1 milyon TL yardım yapacaklarını açıklayan Ekşioğlu Vakfı'nın Soma'dan öğrenci isim listesi ulaşmadığından yardımı gerçekleştiremediği öğrenildi.

eksioglu-vakfi-ovit-yayla-senlikleri-basladi-(5).jpg