Geleceğin Bilim Adamlarından Proje Yağıyor

Geleceğin Bilim Adamlarından Proje Yağıyor
Türk Hava Yolları'nın sponsorluğunda bu yıl 5'incisi düzenlenen Bilim Şenliği çerçevesinde yapılacak yarışmaya Türkiye'nin dört bir yanından proje...

Türk Hava Yolları'nın sponsorluğunda bu yıl 5'incisi düzenlenen Bilim Şenliği çerçevesinde yapılacak yarışmaya Türkiye'nin dört bir yanından proje yağıyor.

Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları'nın ana sponsorluğunda ve Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nin ev sahipliğinde 6-7-8 Mayıs tarihlerinde Merinos Park'ta gerçekleştirilecek THY Bilim Şenliği'ne Türkiye'nin dört bir yanından proje yağıyor. Proje yarışmasına Bursa, İstanbul, Samsun, Mersin, Ankara, Bitlis gibi Türkiye'nin 15 farklı ilinden 200 başvuru yapıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen proje yarışmasının konsepti "Bilim ve Teknoloji" olarak belirlenirken, yarışmaya son başvuru tarihi olan 1 Nisan'a kadar proje sayısının 600'e ulaşması bekleniyor.

Türk Hava Yolları Bursa Bilim Şenliği kapsamında gerçekleştirilecek olan proje yarışmasına ilişkin bilgi veren Bilim Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, projelerin 4 farklı kategoride değerlendirileceğini söyledi. Proje çağrısı ile Türkiye'nin dört bir yanından büyük ilgi gördüklerini ifade eden Bakan, proje yarışmasına katılmak isteyen 7'den 70'e bilim severin www.bursabilimsenliği.org internet adresine başvuruda bulunabileceğini hatırlattı. Türk Hava Yolları Bursa Bilim Şenliği'nde finale kalan tüm projelerin ödüllendirileceğini belirten Bakan, müracaatların ferdi ya da gruplar halinde yapılabileceğini ve son başvuru tarihinin 1 Nisan 2016 olduğunu vurguladı.

Geleceğin Bilim Adamlarından Proje Yağıyor

Geleceğin Bilim Adamlarından Proje Yağıyor

Kaynak:IHA