Gelinin Ağabeyleri, Damadın Evini Bastı! 6 Yaralı

Gelinin Ağabeyleri, Damadın Evini Bastı! 6 Yaralı
Bir eve düzenlenen silahlı saldırıda, ilk belirlemelere göre 6 kişi yaralandı.

Malatya'nın Akçadağ İlçesi Kotangölü Köyü'nde öğle saatlerinde 4 kişiyi silahla yaralayan, 2 kişiyi de döven 2 saldırgan kısa sürede il merkezinde yakalandı.

Bir süre önce evlenen 33 yaşındaki Şennur Torun, ağabeyi Mehmet Uçar ile görüşürken, eşi, 35 yaşındaki Dursun Torun'un sürekli kendisine şiddet uyguladığını anlattı. Bunun üzerine yanına kardeşi Ergül Uçar'ı da alan Mehmet Uçar, Kotangölü Köyü'ne gelerek damat ve ailesiyle görüştü. Görüşme kısa sürede kavgaya dönüşünce Mehmet Uçar ile Ergül Uçar, yanında getirdikleri silahlarla tabancayla ateş etti. Açılan ateşle Dursun Torun, kardeşleri 26 yaşındaki Hüseyin Torun ile 25 yaşındaki Yasin Torun ile amcası 50 yaşındaki Mustafa Torun yaralandı. Şahabettin Torun ile adı belirlenemeyen 1 kişi de olay sırasında dayak yiyerek yaralandı.

5.20100523171409..jpg

Mehmet Uçar ile Ergül Uçar daha sonra yanlarına kız kardeşleri Şennur Torun'u alarak evden kaçtı. 4 kişiyi silahla yaralayan 2 saldırgan yanlarındaki kız kardeşleri ile birlikte köyden kaçarken, o sırada yoldan geçen Güzyurdu Köyü eski Muhtarı İbrahim Tütül'ün otomobiline atey ederek onu durdurdu. Eski muhtarın başına silah dayayarak kaçtıkları belirtilen saldırganların Tavşantepe Mevkii'nde kardeşleri Şennur Torun'u araçtan indirdikleri ve bölgeye yakın olan köyleri Cafana Köyü'ne gönderdikleri belirtildi.

Durumun jandarmaya bildirilmesiyle birlikte olay yerine ambulanslar sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Malatya'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Jandarma köyün giriş ve çıkışlarında yoğun önlem alırken kaçan saldırganların yakalanması için Emniyet Müdürlüğü ile birlikte geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Silahlı saldırı sonrası alarma geçen jandarma ve polis ekipleri kentin giriş ve çıkışlarında arama başlattı. Olayı gerçekleştiren M.U. ve E.U. gasp ettikleri araç ile birlikte il merkezine kaçarken polisler tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler ilk ifadelerinde kız kardeşlerine şiddet uygulandığı için bu olayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Jandarma ekipleri Şennur Torun'un da yakalanması için soruşturma başlattı.

Bazı köylüler saldırganların 2 günden bu yana köye geldiklerini ve aile ile görüştüklerini anlattı. Köyde jandarma ekipleri beklerken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.