"Gelir İdaresi’ne 2 Bin Uzman Yardımcısı Alacağız"

"Gelir İdaresi’ne 2 Bin Uzman Yardımcısı Alacağız"
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Gelir İdaresi Başkanlığına 2 bin gelir uzman yardımcısı alacağız" dedi.

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde faaliyete geçen Sapanca Vergi Dairesi Müdürlüğü açılış törenine katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığına 2 bin gelir umanı yardımcısı alınacağı müjdeli haberini verdi.

Açılış töreninde konuşan Bakan Ağbal, "Sapanca tabiatı ile insanı ile her şeyi ile bambaşka. Dolayısıyla Sapanca her şeyi hak ediyor ve geçen Sakarya'ya geldiğim zaman burada bir Vergi Dairesi kurulması gerekir denildiğinde ben dedim ki biz geç kalmışız son yıllarda Sapanca'ya ne zaman gelsem bu bölgedeki ekonomik gelişmeye sahip oldum. Gerçekten burası büyüyen bir bölge hem yatırımlar, turizm bakımından, eğitim bakımından hem de büyük ölçüde yerel turizmde çok ciddi potansiyeli olan bir yer. Yepyeni bir anlayış ile vergi dairesini Sapanca'ya kazandırmış olduk. Şimdiden bereketli olsun, hayırlara vesile olsun, Sapanca ekonomisinin gelişimine inşallah güzel katkılar verir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE SİYASİ İSTİKRARI KALICI ŞEKİLDE TESİS EDECEĞİZ"

Bakan Ağbal, vatandaştan toplanan verginin, vatandaşa hizmet olarak geri gittiğini ifade ederek, "Vergiyi toplayacağız ama topladığımız vergiyi de vatandaşa hizmet olarak götüreceğiz. Sene 2002 AK Parti hükumetleri görev başına geldiğinde bu ülkede toplanan her 100 TL verginin 86 TL'si faize harcanıyordu. Yani vergi topluyorduk ama topladığımız vergiyi vatandaşa hizmet olarak değil, Türkiye'ye borç verenlere faiz olarak ödüyorduk. Dolayısıyla hiçbir zaman için o dönemler biz hizmet bütçesi yapmıyorduk, faiz bütçesi yapıyorduk. Sene 2017, 100 TL vergi topluyoruz, bunun 11 TL'si sadece faize gidiyor, geriye kalan 89 TL'si vatandaşa hizmet olarak gidiyor. Bir ülkenin bütçesi sağlam ise bütçesinin iki yakası bir aradaysa ve vatandaştan toplanan vergi, vatandaşa hizmet olarak gidiyorsa o ülkede gerçekten ekonomide, siyasette işler yolundadır. O ülkede her bakımdan kalkınma ve büyüme hamlesi vardır. Bugün içinde bulunduğumuz ortamda 16 Nisan'a giderken anayasa değişikliğini yaparken bu konuları enine, boyuna konuşmamız lazım. Yapmış olduğumuz değişiklik Türkiye'de siyasi istikrarı kalıcı şekilde tesis edecek bir değişikliktir. Siyasi istikrarın kalıcı bir şekilde tesis edilmesi demek, ekonomik istikrarı kalıcı bir şekilde tesis edilmesi demektir. Bunu inşallah 16 Nisan'da hep beraber yapacağız. 2002 yılında iktidara geldiğimizde kişi başına milli gelir 3 bin 500 dolardı. Bugün ise 11 bin dolar, yani üçe katlamışız. Doğru politikalar, doğru ekonomik politikaları, güçlü demokrasi, dışa açılan ve vizyon sahibi bir Türkiye sayesinde bunları yaptık. Ama artık 11 bin dolarlara bu ülke sığmıyor, bu millet 11 bin dolarlık bir milli geliri hak etmiyor, çok daha büyük bir potansiyeli var. Türkiye'nin önünde 22-25 bin dolar hedefleri var" diye konuştu.

"GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ORDUSUNA 2 BİN ARKADAŞIMIZI KATACAĞIZ"

Gelir İdaresi Başkanlığına 2 bin gelir uzman yardımcısı alınacağını müjdeleyen, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Müjde, "Vergi dairesinde hizmet verecek arkadaşlarımız genç bir jenerasyon olsun istiyoruz. Dün Başbakanlık ile görüştüm, Başbakanlıktan onayı çıktı Gelir İdaresi Daire Başkanlığına 2 bin tane gelir uzman yardımcısı alacağız. Sınav iznini de başbakanlıktan aldık. Dolayısıyla 10 Nisan'da bütün genç mezun arkadaşlarımızı davet ediyorum. 2015-2016 KPSS'den puan alan bütün arkadaşlarımız bu sınava müracaat edebilecekler, Mayıs ayı içerisinde de inşallah bu sınavı yapacağız. Böylelikle gelir idaresi başkanlığı hizmet ordusuna 2 bin tane genç arkadaşımızı katmış olacağız" ifadelerini kullandı.