Genç Girişimcilerle Dünyaya Mesaj Vereceğiz

Genç Girişimcilerle Dünyaya Mesaj Vereceğiz
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Rize Şubesi Gençlik Kolları tarafından, İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde “Değişimde İletişim Kanallarının Rolü” konulu panel düzenlendi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi Gençlik Kolları tarafından, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde “Değişimde İletişim Kanallarının Rolü” konulu panel düzenlendi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu panelde yaptığı konuşmada, bir iş yapılırken yetinmeyi, kanaat getirmeyi iyi bilen insanoğlu için dünya üzerindeki hiçbir ihtiyaç maddesinin sınırlı sayılamayacağını ifade ederek "Kanaat etmesini bilirsek hiçbir ihtiyaç sınırlı sayılmaz. Bu dengeyi koruduğumuz takdirde dünyaya yeni bir mesaj vereceğiz. Bu kanaat oluşumunu genç girişimcilerimiz ile sağlayacağımızı ümit ediyorum.” dedi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Değişimde İletişim Kanallarının Rolü” adlı panele, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Girişimci Bilgilendirme Şube Müdürü Gülgün Çelik, Hepsiburada.com Genel Müdürü Aytuğ İğneli ve Türk Telekomünikasyon Kuzey Bölgesi Müdürü İsa Ömür’ün panelistliğini üstlendiği programa Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, belediye Başkan yardımcısı Osman Karavin, Türk Telekom Rize İl Müdürü Rüstem Koçal, sivil toplum kuruluş liderleri, MÜSİAD üyeleri ve üniversite öğrencileri katıldı.

musiad-rize-subesi-degisimde-iletisim-kanallarinin-rolu-paneli-(2).jpg

Vali Hacımüftüoğlu, burada yaptığı konuşmada, insanoğlunun yaptığı bir işte kanaat getirmesi gerektiğine dikkat çekti.

seyfullah-hacimuftuoglu-rize-valisi.20111016140521.jpg

Hacımüftüoğlu, bir şeyle yetinilmesi durumunda insanoğlunun ihtiyaç duyduğu hiçbir şeyin sınırlı sayılamayacağına vurgu yaparak, “Üretip tüketeceğiz ama bunu sınırsız yapmayacağız. Eğer böyle yaparsak bir süre sonra dünyada kötü bir taklitçi oluruz diye düşünüyorum. Üretip tüketelim ama sınırında yapalım. Bu yüzden her işimizde kanaat etmesini bileceğiz, kanaati ihmal etmeden her işe koyulacak ona göre üretip tüketeceğiz. Kanaat etmesini, yetinmesini bildiğimiz takdirde hiçbir ihtiyaç bizler için sınırlı sayılmaz. Bu dengeyi koruduğumuz takdirde dünyaya yeni bir mesaj vereceğiz. Bu kanaat oluşumunu genç girişimcilerimiz ile sağlayacağımızı ümit ediyorum.” dedi.

Panel Başkanlığını yürüten MÜSİAD Rize Şubesi Başkanı Cem Temizel ise panel öncesi yaptığı konuşmada, Genç MÜSİAD’ın en büyük hedefinin 2011 yılı sonu itibariyle uluslar arası bir sivil toplum kuruluşu olmak olduğunu söyledi.

musiad-rize-subesi-degisimde-iletisim-kanallarinin-rolu-paneli-(3).jpg

Panelin ana konusu olan iletişim hakkında bilgiler veren Temizel, “İletişimi kısaca örneklendirirsek eğer, Dumanla iletişimin başladığı ve bu gün 3G dediğimiz cihaza kadar varan, gelişme gösteren bir iletişim çağını yaşıyoruz. Dünya üzerinde teknolojik açıdan gelişmiş ülkelerin birçoğu artık gerçek gücün fiziksel güç olmadığının, bu gücün insan beyninde olduğunun farkına varmıştır. Bu gelişmeler ışığında bu ülkeler artık eğitimlerini teknolojik alanlarda yoğunlaştırmışlardır. Bizim ülkemizin teknolojik anlamdaki bu değişime seyirci kalması asla düşünülemez. Bilişim çağı olarak nitelendirilen 21. Yüzyılda en önemli unsur, bilginin insanlara en kısa zamanda ulaştırılmasıdır. Hızla küreselleşmeye giden bu yüzyılda  bizim ülkemizin de bilişim toplumları içerisinde yerini alabilmesi için bu gelişmeleri yerinde takip etmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından panelistler tarafından katılımcılara teknogelişim sermayesi destek programları, internet üzerinden yapılan ticaretler ve alışveriş oranları ile iletişim sektöründe en önemli sıralamada olan telefonun geçiş evreleri hakkında bilgiler verildi. Katılımcıların panelistlere sorduğu sorular ile devam eden program, panelistlere plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

1.20111016140351.jpg

musiad-rize-subesi-degisimde-iletisim-kanallarinin-rolu-paneli.jpg