Genç: “Hepimiz Anadoluyuz”

Genç: “Hepimiz Anadoluyuz”
Trabzon Ortahisar Belediyesi ile Ürgüp Ortahisar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Hamsi Şöleni" Ürgüp'te gerçekleştirildi.

Trabzon Ortahisar Belediyesi ile Ürgüp Ortahisar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Hamsi Şöleni" Ürgüp'te gerçekleştirildi.

Festivalin açılışında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Adaş iki belediye arasında böylesine bir organizasyona imza atmaktan dolayı son derece memnun kaldık. Daha önce bir kez daha burada hamsi festivali düzenlemiştik ve bir kez de Trabzon'da bağ bozumu festivali düzenlemiştik. Bu, Ürgüp Ortahisar Belediyesi ile birlikte düzenlediğimiz üçüncü festival oluyor. Artık bu festivallerimiz geleneksel hale geldi. Aradan geçen zaman içinde de kardeşlik ve dostluk bağlarımız epey bir kuvvetlendi. Anadolu'muzun farklı kültürlerini bizzat yerinde tanımak, görmek bizleri heyecanlandırıyor. Birtakım kültür ve gelenek farklılarımız olsa da biz hepimiz Anadolu'yuz. Biriz, beraberiz ve kardeşiz" dedi.

Türkiye'nin her zamankinden daha fazla birliğe ve beraberliğe ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Böylesine bir günde sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyorum. Bu ve bu nevi daha önce düzenlediğimiz festivaller kardeşliğimizin, dostluğumuzun en güzel tezahürleridir. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı her zamankinden daha dik durduğumuz bir zaman diliminden geçiyoruz. O nedenle bu tür festivalleri çok anlamlı buluyorum. Sadece burası değil, ülkemizin doğusundan batısından güneydoğusundan bu kardeşlik hukukunu geliştiren adımlar atıyoruz. Önemli bir faaliyeti icra ettiğimize inanıyorum. Bu birlik ve beraberliğin geliştirilmesine dair adımları, diğer ilçelerimizde özellikle doğu ve güneydoğu da olan belediyelerimizle de atıyoruz. En son Mardin Kızıltepe Belediyesi ile birlikte orada "Hamsi Festivali" düzenledik. Herkesin gıpta ile baktığı, birlik ve dayanışma duygularının pekiştiği çok güzel bir etkinlik yaptık. Burada aynısını icra ediyoruz. İnşallah bu topraklarda ilelebet bir ve kardeşçe yaşayacağız. Bu umutlarla teşrif eden bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum. Sizleri saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum" diye konuştu.

"Trabzonlu turist sayısı arttı"

Ürgüp Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç ise Ortahisar Belediyesi ile kardeş protokolü imzalamalarından sonra Ürgüp'e gelen Karadenizli ve Trabzonlu turist sayısında artışlar olduğunu belirterek, "Artık burası Trabzonluların evi gibidir. Trabzon Ortahisar'ı da bizim evimiz gibidir. Bu kardeşliğimiz kültürel ve sanatsal işbirliğimiz her anlamda bundan sonra da devam edecektir" şeklinde konuştu.

Festivalde Trabzon'un doğal güzelliklerini anlatan resim sergisi Ürgüplüler tarafından beğeniyle karşılandı. Festivale, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı'nın yanı sıra çok sayıda bürokrat, siyasetçi ile vatandaş katıldı.

Genç: “Hepimiz Anadoluyuz”

Genç: “Hepimiz Anadoluyuz”

Genç: “Hepimiz Anadoluyuz”

Kaynak:IHA