Genç İşadamları Rize'de Buluştu

Genç İşadamları Rize'de Buluştu
Genç MÜSİAD Rize Şubesi ‘Girişimcinin Önündeki Engeller Paneli’ni Rize'de gerçekleştirdi

MÜSİAD Rize Şubesi Gençlik Kurulu tarafından düzenlenen 4. Uluslar Arası Genç İş Adamları Kongresi Rize Programı önceki gün İsmail Kahraman Kültür Merkezinde, Rizelilerin yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşti.

‘Girişimcinin Önündeki Engeller’ konu başlığıyla düzenlenen panele Rize Vali Yardımcısı Ümit Hüseyin Güney, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Müftüsü Yusuf Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ve kurum yöneticileri, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri, STK temsilcileri, girişimcilik eğitimi kursiyerleri, üniversite ve lise öğrencileri katıldı.

genc-musiad-rize--‘girisimcinin-onundeki-engeller-paneli’ni-gerceklestirdi-1.jpg

Genç MÜSİAD Rize Şubesi tarafından hazırlanan “2009’dan 2013’e UGGK Tarihçesi’ videosuyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Rize Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Esra Alemdaroğlu, girişimcinin önünde pek çok engel olabileceğini; fakat girişimcinin öncelikle kendinden kaynaklanan engelleri aşmasının önemli olduğunu, önüne çıkan engellere rağmen iş fikrine ve ulaşmak istediği hedefe doğru giderken içsel motivasyonunu kaybetmeden ilerlemesi gerektiğini söyledi. Gençlere girişimcilik konusunda farkındalık kazandırmak ve teşvik etmek için düzenledikleri programın MÜSİAD Gençlik Kurulu tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslar Arası Genç İş Adamları Kongresi’nin ilk programı olduğunu, 6-7 Aralık 2013 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek kongreye katılmak isteyenlerin internet sitesinden başvuru yapabileceklerini belirtti.

esra-alemdaroglu.20131116133602.jpg

Selamlama konuşması yapan MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak ise, gençlere ve gençliğe verdikleri öneme vurgu yaparak, girişimcinin önündeki engellerin kaldırılmasında ailelere, büyüklere rol düştüğünü; engel değil destek olmak gerektiğini belirterek Gençlik Kurulu üyelerine hazırlamış oldukları program ve başarılı çalışmaları için teşekkürlerini sundu.

genc-musiad-rize--‘girisimcinin-onundeki-engeller-paneli’ni-gerceklestirdi-2.jpg

Programın panel bölümünde ‘ Girişimcinin Önündeki Engeller’ konusu 22. Dönem Adana Milltvekili ve eğitimci-yazar Recep Garip moderatörlüğünde İLPEN Genel Müdürü Ömer Karatemiz, Nejla Hanım Tatlıları sahibi Nejla Keresteci ve FASULİ Lokantaları sahibi Mehmet Akif Köse'nin sunumları ile değerlendirildi. Panelistlerin kendi girişimcilik süreçlerini paylaştıkları sunumlarında girişimcilere engel oluşturabilecek etkenler ele alındı ve salondaki katılımcıların soruları cevaplandı.

Panelistlere ve sponsor firmalara hediye takdiminin ardından düzenlenen kokteyl ile program kapanışı yapıldı.

genc-musiad-rize--‘girisimcinin-onundeki-engeller-paneli’ni-gerceklestirdi-3.jpg

genc-musiad-rize--‘girisimcinin-onundeki-engeller-paneli’ni-gerceklestirdi-5.jpg