Genç Memurlar, Karadeniz Bölge Çalıştayı için Rize’de bir araya geldi

Genç Memurlar, Karadeniz Bölge Çalıştayı için Rize’de bir araya geldi
Genç Memur-Sen tarafından yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansının Erasmus+ kapsamında desteklenen “Genç Memurların Özlük Hakları” projesinin Karadeniz Bölge Çalıştayı, Rize’de gerçekleştirildi.

Genç Memur-Sen tarafından Rize’de düzenlenen Karadeniz Bölge Çalıştayı’na Rize’nin yanı sıra Amasya, Bayburt, Çorum, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Samsun, Tokat, Trabzon, Zonguldak illerinden Milli Eğitim Bakanlığına ve Yükseköğretim Kurulu’na bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan, 18-30 yaş aralığında farklı meslek gruplarından memur ve aday memurlar katıldı.

Rize Merkez Öğretmenevinde tanışma ve proje tanıtımı ile başlayan çalıştayda takım oyunları ile ekip uyumu yakalandı. Daha sonra odak gruplara bölünen katılımcılar “Hizmet İçi Eğitim, Mesleki Gelişim ve Oryantasyon”, “Mobbing”, “Kurumsal Aidiyet”, “Hak Mücadelesi ve Sendikal Haklar” ile “Açık Masa” düzeninde, beş ayrı masada beyin fırtınası yaparak genç memurların çalışma hayatından beklentilerini, karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini konuştular. 4 gün süren çalıştay, bugün gerçekleştirilen kapanış programıyla sona erdi.

Çalıştaya; Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Personel Daire Başkanı İrfan Serdar, RTEÜ Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hasan Örücü, RTEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Muhammed Yılmaz, Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Görevlisi Şaban Ergene, Rize İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Kibaroğlu, Eğitim Bir-Sen Rize 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Türüt, Sağlık-Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Emekli Memur-Sen Rize İl Temsilcisi İsmet Sivrikaya, Genç Memur-Sen Rize İl Başkanı Habib Yuşa Köse ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Çalıştaya katılan genç memurlar, bir yandan yoğun bir program eşliğinde sorunlarını dile getirme ortamına kavuşurlarken diğer yandan serbest zamanlarda Rize’yi gezme fırsatı buldu. Birbirinden kıymetli dostluklar ve farklı deneyimler kazanan ekibin çalıştaydan yüksek derecede memnuniyet duyduğu belirtildi.

genc-memurlar-karadeniz-bolge-calistayini-gerceklestirmek-uzere-rizede-bir-araya-geldi.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum