Genç muavin freni boşalan otobüsün altında kaldı

Genç muavin freni boşalan otobüsün altında kaldı
Sinop'ta freni boşalarak şarampole yuvarlanan yolcu otobüsünün altında kalan muavin ağır şekilde yaralandı.

Kaza, Sinop-Erfelek karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yol kenarında park halinde bulunan 57 AL 029 plakalı yolcu otobüsünü temizleyen 20 yaşındaki muavin Feyyaz İcat, otobüsü çalıştırarak bir kaç metre ileri aldı. Daha sonra araçtan inen genç muavin, bir süre sonra freni boşalan otobüsün hareket ettiğini görünce otobüsü durdurmak için koşmaya başladı. Bu sırada yolun sağ tarafına yaklaşan otobüs, muavin Feyyaz İcat'ı da altına alarak şarampole yuvarlandı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, dakikalarca otobüsün altında kalan muavine ulaşmaya çalıştı. Feyyaz İcat'ın yaşadığını anlayan sağlık ekipleri, genç muavini, bilincini açık tutmak için konuşturmaya çalıştı. Otobüsün altında sıkışan gencin bulunduğu yerden alınamaması üzerine, Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı sivil savunma ekipleri de kaza mahalline çağrıldı.

31.20100816000207..jpg

Yaklaşık 1 saat süren kurtarma çalışmaları sonrasında vinç yardımıyla kaldırılan otobüsün altından çıkartılan Feyyaz İcat, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Genç muavinin Van nüfusuna kayıtlı olduğu ve yakında askere gideceği öğrenildi.

32.20100816000154..jpg