Genç Müsiadçılara Bal Bilgisi

Genç Müsiadçılara Bal Bilgisi
MÜSİAD Gençlik Kurulu Rize Şubesi, Arı Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret ederek balın üretiminden paketleme sürecine kadar geçen aşamaları hakkında bilgi aldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gençlik Kurulu Rize Şubesi, sektörel ziyaretleri kapsamında bu ay Rize İli Arı Yetişticileri Birliği’ni ziyaret etti.

2002 yılında kurulan ve bugün 2000 üyesi bulunan Rize İli Arı Yetişticileri Birliği Başkanı Fevzi Civaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, ziyaretçilerine, birliğin kuruluş sürecini, bugüne kadar yaptıkları faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

musiad-genclik-kurulu-rize-subesi,-ari-yetistiricileri-birligi’ni-ziyaret-etti-1.jpg

Balın hem sağlık açısından hem de Rize’nin ekonomik gelişimine katkısı açısından değerlendirmesinin yapıldığı bilgilendirmede, bal üretiminin ve pazarlama sürecinin suistimal edilen kısımlarından da söz edildi.

Birlik Başkanı Civaoğlu, üreticiyi desteklemek ve sorunlarını dile getirip çözüm yolları bulmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

musiad-genclik-kurulu-rize-subesi,-ari-yetistiricileri-birligi’ni-ziyaret-etti-2.jpg

Genç MÜSİAD Rize Şube Başkanı Esra Alemdaroğlu, yaptıkları sektörel ziyaretlerle ilimizin kültürel ve sosyal değerleri kadar, sahip olduğumuz kaynakları ve yatırım alanlarını da değerlendirdiklerini ve bu kaynakları hem sosyal hem ekonomik gelişime katkı sağlayacak şekilde geliştirmek için yeni çalışmaların yapılması adına genç iş adamları ve girişimcilere tanıttıklarını ifade etti.

Bu kaynakların etkin ve verimli kullanılması adına, emek harcayanların ve etik şekilde üretim yapanların haklarını alabilmeleri için sadece yasaların çıkmasını beklemenin yeterli olmadığını önce kendimizin bu kaynakları ve değerleri koruyup sahiplenmemiz gerektiğini belirtti.

Program sonunda Genç MÜSİAD Rize Şubesi üyeleri Bal Dolum ve Paketleme Tesisi’ni gezerek, balın paketleme sürecine kadar geçen aşamaları hakkında bilgi aldı.

musiad-genclik-kurulu-rize-subesi,-ari-yetistiricileri-birligi’ni-ziyaret-etti-3.jpg

musiad-genclik-kurulu-rize-subesi,-ari-yetistiricileri-birligi’ni-ziyaret-etti-4.jpg