Genç MÜSİAD'dan “Anne Bu Yaz Camideyim” Projesi

Genç MÜSİAD'dan “Anne Bu Yaz Camideyim” Projesi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi Gençlik Kurulu ‘Anne Bu Yaz Camideyim’ projesi çalışmalarına başladı.

Genç MÜSİAD Rize Şubesi tarafından, çocukların yaz Kur’an Kurslarında camide geçirdiği zamanı sosyal faaliyetlerle destekleyerek hem öğrenme süreçlerine hem kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 2013 yaz döneminde Rize İl Müftülüğü işbirliği ile Müftü Mahallesi Camii’nde ‘Anne Bu Yaz Camideyim’ projesi çalışmaları başlatıldı.

Projeyle ilgili açıklama yapan Genç MÜSİAD Rize Şube Başkanı Esra Alemdaroğlu, ‘MÜSİAD Gençlik Kurulu şubeleri tarafından şu an pek çok ilimizde ‘Anne Bu Yaz Camideyim’ projesi yürütülmektedir. Genç MÜSİAD Rize Şubesi olarak Rize İl Müftülüğü işbirliği ve Müftü Mahallesi Camii İmam Hatibi Şaban Yanık rehberliğinde projemizi yürütmekteyiz. Proje kapsamında Yaz Kur’an Kurslarında çocuklarımızın kurs kapsamında öğrenecekleri bilgileri pekiştirmek, öğrendiklerini uygulamaya teşvik etmek, motivasyonlarını arttırmak için sosyal faaliyetler, oyunlar, ikramlar, hediyelerle camide geçirdikleri zamanı daha etkin kılmaya yönelik çalışmalar düzenlemekteyiz. Faaliyetlerimizi özellikle Cuma günleri Genç MÜSİAD üyelerinin katılımıyla gerçekleştirerek sonrasında kurs öğrencileri ile Cuma Namazı kılınmaktadır. Kurs dönemi boyunca çocukların devam ve derslerindeki başarı durumları sorumlu hocalar tarafından takip edilerek dönem sonu yapılacak değerlendirme ile kurstaki öğrencilere katılım belgeleri ile birlikte hediyeler verilecektir’ diyerek sonraki dönemlerde projeyi farklı camilerde devam ettirmeyi hedeflediklerini ifade etti. 

genc-musiad-rize’den-‘bu-yaz-camideyim’-projesi-1.jpg

genc-musiad-rize’den-‘bu-yaz-camideyim’-projesi-2.jpg

genc-musiad-rize’den-‘bu-yaz-camideyim’-projesi-3.jpg