Genç öğretmen, öldürüldüğü yerde anıldı

Genç öğretmen, öldürüldüğü yerde anıldı
Adana'da platonik aşk yaşadığı Hüseyin Ayyıldız tarafından 10 bıçak darbesiyle öldürülen öğretmen Demet Eygi (24), öldürüldüğü yerde meslektaşları tarafından anıldı.

Adana'da platonik aşk yaşadığı Hüseyin Ayyıldız tarafından 10 bıçak darbesiyle öldürülen öğretmen Demet Eygi (24), meslektaşları tarafından anıldı. Baba, kızının yaşamını yitirdiği yere karanfil bırakıp gözyaşı dökerken, annenin feryadı yürekleri dağladı.

Adana'da platonik aşk cinayetinin kurbanı olarak öğretmen Demet Eygi, öldürüldüğü yerde eğitimciler tarafından anıldı. Baba ve kız kardeşlerinin de öğretmen olduğu ailenin ocağı söndü. Eğitim Sen Adana Şubesi, Demet öğretmenin öldürüldüğü yere karanfil bıraktı.

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, "Şiddet bir insan hakkı ihlalidir. Her türlü şiddete son verilmesini istiyoruz. Uluslararası kadına yönelik şiddeti lanetlediğimiz 25 Kasım'a günler kala burada, şiddetin mağduru olan eğitimci bir öğretmen arkadaşımız Demet Eygi'yi katleden zihniyeti mahkum etmek için toplandık. Demet Eygi'nin şahsında bir kez daha kadınlara uygulanan her türlü şiddeti kınıyoruz. Ve geleceğin ellerimizde olduğu inancıyla, mücadelemizi bütün eşitsizlikler yok oluncaya dek sürdüreceğimizi bildiriyoruz" dedi.

platonik-ask-kurbani-ogretmen-2.jpg

Öğretmen olan 3 kızını da zor şartlar altında büyüttüğünü belirten baba İbrahim Eygi, "Gurbette büyüttük biz çocuklarımızı. Kızımı okuttum, benim gibi eğitimci olsun, memleketine faydalı bir insan olsun dedim. Bana hiçbir şey söylemedi. Aile olarak şeffaf bir aileyiz. Gizlimiz saklımız yoktur. Kızım bizden hiçbir şeyi saklamazdı. Ama bunu söylemedi. Ben de anlayamadım ve çözemedim. İçime batan da o zaten. Kalpten rahatsız olduğum için kendi halledeceğini düşünerek bunu sakladı bizden. Gözü karaydı, korkmazdı. Haksızlığa dayanamazdı. Bize hiçbir şey söylemedi. Ben hallederim demiştir" dedi.

Kızının öldürüldüğü yere gitmek isteyen Gülfiye Eygi, yakınları tarafından engellenmek istendi. Tüm ısrarlara karşın karanfiller ve kızının resimlerinin bırakıldığı olay yerine giden Eygi, baygınlık geçirdi. Anne Eygi "Annem annem, neden bu kadar erken gittin? Sana nasıl kıydılar? Yüreğimi yakanlar Allah'ından bulsun" diye ağıt yaktı.

platonik-ask-kurbani-ogretmen-adana-1.jpg