Gençler Araştırıyor Rize Girişimcilerini Tanıyor

Gençler Araştırıyor Rize Girişimcilerini Tanıyor
Müsiad Gençlik Kurulu tarafından, ‘Gençler Araştırıyor Rize Girişimcilerini Tanıyor’ araştırma yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Müstakil Sanayici ve  İşadamları Derneği Rize Şubesi Gençlik Kurulu tarafından, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Gençler Araştırıyor Rize Girişimcilerini Tanıyor’ araştırma yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Girişimcilik konusuna gençlerin dikkatini çekmek, geçmişten bugüne Rizeli girişimcileri ve girişimcilik örneklerini tanımaları için araştırmaya yönlendirmek, kendi girişimcilik alanlarını fark etmeleri ve kendilerini ifade etmeleri için fırsat sunarak girişimciliğe teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışma Rize’deki tüm ortaokul ve liselere duyuruldu.. 31 Mayıs 2013 tarihinde sonlanan başvuru süresinin ardından, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, KOSGEB Rize Hizmet Merkezi, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD Rize temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından başvurular değerlendirilerek puanlama yapıldı. 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet TAN, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Cem Tuncay ŞAHİNKAYA, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri, komisyon değerlendirmesinde yer alan başvuru sahipleri ve ailelerinin katılımıyla ödül töreni gerçekleştirildi. Tören öncesinde düzenlenen yemekte bir araya gelen katılımcılar ve okul müdürleri yarışmaya yönelik duygu ve düşüncelerini paylaştı. 

a3.20130617210302.jpg

Genç MÜSİAD Rize Şube Başkanı Esra ALEMDAROĞLU yaptığı açılış konuşmasında, ‘Genç MÜSİAD olarak 2012 Mayıs ayında işbirliğimizle kurulan Üniversite Sanayi İşbirliği Kulübü ile üniversitedeki gençlerimizle pek çok programda bir araya gelme, ortak programlar yapma ve üniversiteli gençlerin iş hayatına hazırlanırken onlara destek olma çalışmalarımız devam etmektedir. Yönetim kurulumuzla yaptığımız değerlendirmede, bu tür çalışmaların ortaokul ve liseli gençlerle de yapılabileceğini düşündük. Girişimcilik konusunda farkındalık kazandırmak, bilgilendirmek amacıyla ilk olarak bir girişimcilik yarışması değil de bir araştırma yarışması düzenlemenin daha uygun olacağını düşündük. Çünkü öncelikle gençlerin girişimciliği nasıl ifade ettiklerini, kimleri girişimci olarak tanımladıklarını görmek istedik. Özellikle de yarışma kapsamında geçmişten günümüze Rizeli girişimci örneklerinin araştırılarak sunulmasını istedik. Ve tabii ki bu süreçte onların araştırma becerileri ve kendini ifade etme yeteneklerinin de gelişmesine katkı sağlamayı amaçladık. Başvurularda çok farklı sunumlarla karşılaştık. Girişimci örneğiyle röportaj yapan gençlerimiz oldu, ciddi anlamda girişimcilik fikri, iş fikri sunan gençlerimiz oldu. Bugün ödül töreninde burada bizimle olan her gencimiz çok başarılı çalışmalar sundu. Biz sembolik olarak en yüksek puanı alan arkadaşlarımıza hediyelerini takdim ederken onların da bu başarılarını ödüllendirmek istedik. Bugün karne günü, bir dönemin sonuydu; ama yeni okul döneminde özellikle liselere yönelik girişimcilik çalışmalarının başlatılması için Genç MÜSİAD olarak fikirlerimizi Milli Eğitim Müdürlüğü ile paylaşmak konusunda adımlarımızı atmaya başlayacağız. Gençlerimize destek veren okul müdürlerimize ve danışman öğretmenlerimize de teşekkür ederiz.’ dedi. 

Selamlama konuşması yapan MÜSİAD Rize Şubesi Başkanı Mahmut DABAK, karne gününde öğrencilerle bir araya gelmenin ve yaptıkları özverili çalışmaları ödüllendirmenin anlamlı olduğunu söyleyerek katılımcıları ve okul müdürlerini tebrik etti. 

a1.20130617210221.jpg

Yarışma komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Rize İmam Hatip Lisesi öğrencisi Merve ÖKSÜZ birincilik, Rize Özel Bilge Lisesi öğrencisi Azer YILMAZ ikincilik ve Rize Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Sefa METE üçüncülük hediyelerini aldılar. Ayrıca yarışma konisyonu tarafından başvuruları değerlendirilen diğer öğrencilere de hediyeleri takdim edildi. Program, çekilen hatıra fotoğrafı ile sonlandı