Gençlerbirliği kupada 7 golle turladı

Gençlerbirliği kupada 7 golle turladı
Kupada Amatör Lig takımlarından Dersimspor'la karşılaşan Gençlerbirliği, çok kolay kazandı.. Rakibine 7 fark atan başkent ekibi, 3. tura adını yazdırdı.

Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaştığı Bölgesel Amatör Lig takımlarından Dersimspor'u 7-0 mağlup etti ve 3. tura yükseldi.

Mücadelenin henüz 4. dakikasında Aykut Demir'in golüyle 1-0 öne geçen başkent ekibi, bu golden sadece 1 dakika sonra Artun Akçakın'ın golüyle farkı 2'ye çıkardı.

Zayıf rakibi karşısında gol yağmurunu devam ettiren Gençlerbirliği, Mehmet Kara'yla skoru 3-0 yaptı. 20'de yeniden sahneye çıkan Artun Akçakın, kendisinin 2. golünu atarken, takımının da 4. golüne imzasını attı.

İlk 45 dakikanın skorunu ise 27. dakikada Mehmet Kara belirledi. Bu golle 5-0 öne geçen Gençler, soyunma odasına da bu skorla gitmeyi başardı.

İkinci yarıda ise zayıf rakibi Dersimspor karşısında tempoyu biraz olsun düşüren Gençlerbirliği, 47'de Onur Bayramoğlu ve 62'de Artun Akçakın'ın golleriyle 7-0 öne geçti.

Bu dakikadan sonra rakibinin üzerine fazla gitmeyen Gençler, sahadan 7-0'lık skorla galip ayrıldı ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. tura adını yazdıran taraf oldu.

NOTLAR

Dersimspor ve Gençlerbirliği takımları, Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur eşleşmesindeki maçla, tarihlerinde ilk kez karşılaştı.

2009 yılında kurulan ve Bölgesel Amatör Lig'de mücadele veren Tunceli temsilcisi, Gençlerbirliği ile yaptığı maçla ilk kez bir Süper Lig takımıyla karşı karşıya gelmiş oldu.

Ev sahibi takımın Batman 72 ile oynadığı lig maçında çıkan olayların ardından TFF tarafından verilen ceza ve statta yapılan tadilat nedeniyle Sakarya Atatürk Stadı'ndan oynanan maça yalnızca kadın ve çocuk taraftarlar alındı.

Gökhan Güneşler, Tuna Ayran, Mehmet Ildırı ve Mehmet Güven hakem dörtlüsünün görev aldığı maça, az sayıda izleyicinin tribünlerdeki yerlerini aldığı görüldü.

-Gençlerbirliği yedek ağırlıklı kadroyla maça çıktı-

Bölgesel Amatör Ligi'nde mücadele veren rakibi karşısında Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa ise takım kadrosunda revizyona gitti.

Spor Toto Süper Ligi'nin geride kalan 4 haftasında topladığı 6 puanla 11. sırada yer alan Ankara ekibi, yedek ağırlıklı kadroyla sahaya çıktı.

Teknik Direktör Çapa, ligin 4 haftasında ilk 11'de şans verdiği kaleci Ramazan, Kulusic ve Hurşut Meriç'i Dersimspor maçı kadrosuna almazken, yine 4 hafta boyunca ilk 11'de sahaya sürdüğü Zec'i de yedek kulübesine çekti.

Lig maçlarında 4 maçta 3 kez ilk 11'de şans tanıdığı Aykut ve Tosic'e yine şans tanıyan Çapa, lig maçlarında yedek beklettiği bazı oyuncularına da Dersimspor mücadelesinde şans verdi.

Sahaya, Ferhat, Curri, Özgür, Aykut, Tosic, Mehmet, Cem, Tayfur, Ekigho, Mustafa ve Artun 11'ini süren Çapa, takımına transfer ettiği ve şu ana kadar lig maçlarında şans tanımadığı oğlu 21 yaşındaki Ferhat Çapa'yı da ilk 18'e aldı.

Dersimspor Teknik Direktör Mehmet Kaplan da, Gökhan, Celal, Nurettin, Hamdi, Murat, Sefa, Erhan, Adil, Vural, Murat ve Yusuf ilk 11'iyle karşılaşmaya başladı.

Bu arada, maçın başlamasından kısa süre önce Dersimspor futbolcuları, teknik heyet ve yöneticiler, havaya beyaz güvercin bıraktı.