Gençlik Merkezi Üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Yılın Ahisi' Ödülünü Verdiği Rizeli Gündoğar'a Ziyarette Bulundu

Gençlik Merkezi Üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Yılın Ahisi' Ödülünü Verdiği Rizeli Gündoğar'a Ziyarette Bulundu
Rize ve Çayeli Gençlik Merkezi üyesi gençler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ahilik Haftası Kutlama Töreninde 'Yılın Ahisi' ödülünü verdiği Rizeli Demirci Ustası İmdat Gündoğar'a ziyarette bulundu.

Rize ve Çayeli Gençlik Merkezi üyesi gençlerden oluşan grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık 5 ay önce Kırşehir - Ahi Evran Külliyesinde düzenlenen Ahilik Haftası Kutlama Töreninde 'Yılın Ahisi' ödülünü verdiği Rizeli Demirci Ustası İmdat Gündoğar'ı ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı yaptığı açıklamada, Rize Gençlik Merkezi olarak gençlerin, 2016 yılında Yılın Ahisi seçilen İmdat Gündoğar ile buluşabilmesi, tecrübelerini dinlemesi için bir proje hazırlığında bulunduklarını ifade ederek, gerçekleşen ziyarette Gündoğar’dan bu sözü aldıklarını ve çok yakında çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

rize-ve-cayeli-genclik-merkezi-uyesi-gencler-yilin-ahisi-secilen-rizeli-demirci-ustasi-imdat-gundogara-ziyarette-bulundu--(2).jpg

Gençlerin Gündoğar’a çiçek takdiminde bulunduğu ziyarette hayır duasını eksik etmeyerke gençlere duada bulunan 58 yıllık demirci ustası İmdat Gündoğar; “Gençlerimize beş vakitte duamız olur ki, bugünkü nimetten istifade edelim. Bu bir nimettir. O günkü zorlukların içerisinde öyle iken bugün istediğin yerde okuyabiliyorsunuz. İstediğinizi yapabiliyorsunuz. Yani özgürlüğün tam zirvesini yaşıyorsunuz. Allah bu nimeti verdi, bize nasip etti. Bundan istifade etmek hepimize düşer. İnşallah bugünkü düzene Allah bir zeval vermeyecek. Duamız budur. Bugün gençlik istediği takdirde ulaşamayacağı mevki yoktur. Bu büyük bir nimettir. Cumhurbaşkanı diyor ya hani nereden nereye. Elektrik yok, meydan yok, yol yok.  Şimdi ise elhamdülillah. Burada sadece bir ilkokul vardı. Başka okul diye bir şey yoktu.  Şimdi ise pek çok okul var maşallah. Biz onların neresinden bakıyoruz temelinde değiliz. Elhamdülillah, benim elli altı senedir gayem, sermayem, gençliğin ilim sahibi olabilmesi için mücadele etmek. Ne yazık ki günümüzde çıraklar yetişmiyor ve bu şekilde zanaat ustalığı devam etmiyor" şeklinde konuştu.

rize-ve-cayeli-genclik-merkezi-uyesi-gencler-yilin-ahisi-secilen-rizeli-demirci-ustasi-imdat-gundogara-ziyarette-bulundu--(3).jpgrize-ve-cayeli-genclik-merkezi-uyesi-gencler-yilin-ahisi-secilen-rizeli-demirci-ustasi-imdat-gundogara-ziyarette-bulundu--(1).jpgrize-ve-cayeli-genclik-merkezi-uyesi-gencler-yilin-ahisi-secilen-rizeli-demirci-ustasi-imdat-gundogara-ziyarette-bulundu--(4).jpg