Gençlik ve Spor Bakanı Bak, AA Editör Masasına Konuk Oldu

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, AA Editör Masasına Konuk Oldu
Gençlik ve Spor Bakanı ve Rize Milletvekili Adayı Osman Aşkın Bak, Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk oldu.

Bakan Bak, “Rizeli hemşehrilerimiz, bu toprakların çocuğu Rize’nin evladı Sayın Cumhurbaşkanımıza güçlü bir destek verecektir. 24 Haziran’da onu başkan yapacaktır. Biz buna inanıyoruz” dedi.

“TÜM TEŞKİLAT SAHADAYIZ”

Bakan Bak, “Cumhurbaşkanımız Rize'ye her geldiğinde müthiş bir heyecan oluyor. Hemşehrileri gurur duyuyor Cumhurbaşkanımız'la. Rize'de 1 Kasım'da yüzde 76 oy aldık. Türkiye birincisiydi. Referandumda ise Bayburt'tan sonra en fazla oy Rize'den çıktı. Durum şu an çok iyi. Tüm teşkilat hep birlikte sahadayız.”

“DÜNYA’DA 4. DENİZ ÜZERİ HAVALİMANI RİZE’DE YAPILIYOR”

“Rize'ye önemli bir yatırım daha yapılıyor. Rize-Artvin Havalimanı devam ediyor. Önemli bir yatırım. Denizin üzerinde olan 4 havalimanı var dünyada. Biri de Ordu-Giresun olarak Türkiye'de. Rize-Artvin Havalimanı için 11 milyon ton taş dolgu yapıldı. Toplam 88,5 milyon ton taş dolgu yapılacak. Günde 130 bin tona çıkacak kapasite. 130 kamyon çalışıyor. Bunlar devasa yatırım Rize için”

“HAVALİMANI ÇAYIN YANINDA TURİZMİN ÖNÜNÜ AÇACAK”

genclik-ve-spor-bakani-osman-askin-bak.jpg

“Rize-Artvin Havalimanı'yla Rize'de çay dışında turizm ekseninde de gelişme olacak. Organik tarımı geliştirmek için de bölgemizde çalışmalar var. Otellerin sayısı turizm için artıyor. Körfez ülkelerinden turistler gelmeye başladı”

“OVİT TÜNELİNİ AÇTIK, LOJİSTİK MERKEZİN PROJE İHALESİ YAKINDA YAPILACAK”

Ovit Tüneli’nin açılmasıyla Rize’de 138 yıllık rüyanın gerçekleştiğini, bunun bağlantısını da lojistik üsle sağlayacaklarını ifade eden Bak, “Rize'de diğer önemli yatırım da İyidere'deki lojistik üst yatırımı. Proje ihalesi yakında yapılacak. Kuzey-güney ekseninde ürünlerin diğer ülkelere taşınması için bu da çok önemli.” dedi.

“GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN GÜÇLÜ MECLİS”

Güçlü Türkiye yolunda güçlü bir meclise sahip olmak gerektiğinin altınız çizen Bakan Bak, "Türkiye önemli bir süreci tamamlayacak. Meclis yasamayla ilgileneceği için güçlü olması lazım. 'Güçlü Türkiye, güçlü meclis.' sloganıyla yolumuza devam edeceğiz." dedi.

genclik-ve-spor-bakani-bak,-aa-editor-masasina-konuk-oldu.jpg