Gençlik ve Spor Bakanı Bak Lösemi Hastası Emir İçin Kök Hücre ve Kan Bağışı Yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Bak Lösemi Hastası Emir İçin Kök Hücre ve Kan Bağışı Yaptı
Rize’nin Ardeşen ilçesinde lösemi hastası 7 yaşındaki Emir Şeremet'in tedavisi için gerekli olan ilik nakli dolayısıyla sosyal medyadan yapılan kök hücre bağış kampanyası çağrısına Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak da destek verdi.

Ardeşen’de lösemi teşhisiyle birlikte tedavisine devam edilen minik Emir için gerekli ilik naklinin temini amacıyla sosyal medya aracılığıyla kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak da bağışların toplanıldığı Kızılay tırına gelerek destek verdi.

Kampanyanın ilk gününde 130 kök hücre ve 45 ünite kan bağışı yapılırken 700 kişinin ise sıraya girdiği görüldü.

Ardeşen ilçesinde öğretmen Murat ve Nevin Şeremet çiftinin oğulları Emir'e 6 ay önce lösemi teşhisi konuldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tedavi gören Emir için yakınları sosyal medya hesabından nakil için ilik bağışında bulunulmasını istedi. Paylaşım üzerine sosyal medyada kök hücre bağış kampanyası başlatıldı. Türk Kızılay'ı Rize Şubesi yetkilileri ile görüşülüp, salı akşamı seyyar otobüsün ilçeye geleceği duyuruldu.

BAKAN BAK DA DESTEK VERDİ

losemi-hastasi-emire-can-olmak-icin-seferber-oldu-(2).jpg

İlçede iftar sonrası esnafı ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak da Türk Kızılay'ı aracını ziyaret etti.

Kampanya hakkında bilgi alan Bak beraberinde Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin ile form doldurarak kök hücre ve kan bağışı yaptı. Minik Emir’in yakınları ile görüşen Bakan Bak, Emir’e Allah’tan acil şifalar diledi.

losemi-hastasi-emire-can-olmak-icin-seferber-oldu-(3).jpg