Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize'de

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize'de
Çeşitli programlara katılmak üzere Rize'ye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize Valiliği tarafından Ayder Toplantı Salonunda düzenlenen İl Koordinasyon ve Yatırım toplantısına katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kudüs tasarısının ABD'nin tehditlerine rağmen BM'de kabul edilmesine ilişkin, "İslam alemi için, dünya için önemli bir adımdı." dedi.

Bak, Ayder Salonu'nda İl Koordinasyon ve Yatırım Toplantısı'na katıldı.

Toplantının açılışında gazetecilere açıklama yapan Bak, toplantıda 2017 yılını değerlendireceklerini ve 2018 yılında yapılacak çalışmaları ele alacaklarını belirtti.

genclik-ve-spor-bakani-bak-rizede-(1).jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle kente önemli yatırımlar yapıldığını dile getiren Bak, bunların başında havalimanı, Ovit Tüneli, lojistik merkezi, meydan ve sahil düzenlemesi ile kentsel dönüşüm çalışmalarının geldiğini bildirdi.

Bak, Rize'nin gelişmesi ve kalkınması için toplantıda bu konuların değerlendirileceğini anlattı.

Hafta sonuna kadar bölgede olacağına işaret eden ve "Cumartesi günü Bayburt ve Gümüşhane’ye gidip Pazar günü yeniden burada olacağım. 3-4 gün Rize’deyim" ifadelerini kullanan Bak, Ankara'ya dönünce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çalışmalarıyla ilgili kapsamlı bilgi vereceğini kaydetti.

genclik-ve-spor-bakani-bak-rizede-(3).jpg

Bak, 2018'in Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, şöyle devam etti: "2017 yılının son ayında gündem çok yoğundu. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Filistin'de, Kudüs'te yaşanan konularla alakalı sürecin yönetilmesinde, İslam İşbirliği Teşkilatı'nı toplayarak, Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti ilan edilmesi ve ardından Birleşmiş Milletler'de Amerika'nın aldığı kararın karşısında 128 ülkenin dik durarak 'Dünya beşten büyüktür.' sözünü ifade ettiği şekliyle gerçekten önemli ve olumlu adımlar atıldı. Böylesine önemli adımları yöneten Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten İslam alemi için önemli bir adımdı. Dünya için önemli bir adımdı. Kudüs barışın şehri. Dolayısıyla barış bütün dünyayı etkileyen önemli bir adımdı. Bu noktadaki gayretlerinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Bakan Bak, Rize halkı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a layık olmaya devam edeceklerini dile getirerek, "Onun gösterdiği hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı yürüteceğiz." dedi.

genclik-ve-spor-bakani-bak-rizede-(4).jpg

Toplantıya Bakan Bak'ın yanı sıra toplantıya Rze Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Başkanı Muhammet Avcı, RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Yatırımcı Daire Bölge Müdürleri ve il müdürleri katıldı.

genclik-ve-spor-bakani-bak-rizede-(2).jpggenclik-ve-spor-bakani-bak-rizede-(5).jpg