Genel Müdür Sütlüoğlu’ndan Beklenen Açıklama! Sütlüoğlu En İyi Yaptığı İşi Yaptı

Genel Müdür Sütlüoğlu’ndan Beklenen Açıklama! Sütlüoğlu En İyi Yaptığı İşi Yaptı
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaykur’un alacağı 3500 mevsimlik işçi alımlarında geç kalındığını yalanladı.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Genel Müdürlüğü görevi sürecinde hatalı kararları nedeniyle geçmiş yıllarda Çaykur'da krize dönüşen birçok konuda basını suçlamış ve haberlerin yalan olduğunu ifade etmişti. Aynı Sütlüoğlu, işçi alımlarında geç kalındığını da yalanlayarak "Can çıkar huy çıkmaz" atasözünü bir kez daha sergiledi ve 3500 mevsimlik işçi alımlarında geç kalındığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Oysaki yaş çay sezonu 29 Nisan'da açılacak ve işçi alım kuraları 5 Mayıs'ta Rize ile başlayacak, 8 Mayıs'ta Giresun ile sona erecek. Ayrıca alınacak mevsimlik işçilerin ne zaman işbaşı yapacakları bilinmiyor.

MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞI UĞRUNA BİNLERCE İNSANI İŞKUR KAPISINDA KUYRUKTA BEKLETTİ

7 Haziran’da yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri dolayısıyla milletvekilliği hayali kuran ve görev sürecinde hep bu amaç uğruna çalışan ve milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunacak kamu görevlilerinin memuriyetten istifa etmesinin son gününün son saatlerine kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeşil ışık beklemesine rağmen adaylık işareti alamayan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bu düşünceler içerisinde siyasi rant elde etmek amacıyla Ocak ayı içerisinde Çaykur’un 3500 işçi alımı yapacağını açıkladı.

3 AY ÖNCE İŞÇİ ALIMLARI ÇAY SEZONUNA YETİŞECEK DEDİ İŞÇİ ALIMLARI ÇAY SEZONUNA YETİŞMEDİ YİNE HABERLERİN GERÇEKLE İLGİSİ OLMADIĞINI SÖYLEYEREK HABERLERİN  YALAN OLDUĞUNU VURGULADI

Çaykur’un 3500 işsize iş imkanı tanıyacak olması elbette güzel bir gelişmeydi. Ancak Genel Müdür Sütlüoğlu’nun siyasi rant peşinde koşması ve henüz başvuru şartları ile işçi alım detaylarının netleşmemesi ile birlikte Sütlüoğlu’nun kamuda işçi alımlarının nasıl yapılacağını bilmemesi ve bilgisiz olduğu konu hakkında siyasi çıkar amaçlı siyasilerden erken davranıp yaptığı açıklamalar sonucu binlerce vatandaş iş ümidiyle günlerce İşkur kapılarında kuyruk oluşturmuş ve ortaya rezalet bir görüntü çıkmıştı.

KENDİ KENDİNİ YALANLAYAN GENEL MÜDÜR

Çaykur’un işçi alımlarını 1. Sürgüne yetiştiremeyeceği ve işçi alımlarının seçimden sonraya kalacağı  yönündeki haberlerimize istinaden Genel Müdür Sütlüoğlu, Ocak ayı içerisinde yaptığı açıklamada eleştirilerin haksız olduğunu ve işçi alımlarının yaş çay sezonuna yetişeceğini söylemişti. Aradan 3 ay geçmesine rağmen işçi alımları 1. Sürgün yaş çay sezonuna yetişmezken Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu bir kez daha işçi alımlarının yetişmeyeceği haberlerini yalanlayarak, “İşçi alımı süreci devam ediyor. İşçi alımları için ocak ayında prosedürü başlattık. Geciktirildiği şeklinde iddialar var. Bunun gerçekle ilgisi yok.” dedi.

Sütlüoğlu, yaş çay sezonunun açılması ve işçi alımları ile ilgili düzenlediği basın toplantısında mevsimlik işçi alım sürecinin devam ettiğini belirterek “İşçi alımı süreci devam ediyor. İşçi alımları için ocak ayında prosedürü başlattık. Geciktirildiği şeklinde iddialar var. Bunun gerçekle ilgisi yok. Biz zamanında müracaat yaptık. Gecikmenin nedeni İŞ-KUR müracaat mevzuat değişikliğinin gecikmesidir. İkimiz de kamu kurumuyuz. İşçilerimizi İŞ-KUR üzerinden almak zorundayız. Onlar da mevzuat üzerinden alımlar yapmak zorunda. Yükleme işçilerinin tamamını erkeklerden almak istedik. Ancak İŞ-KUR mevzuatı buna uygun değildi. Bu yönde değişiklik talep ettik. Bakanlar Kurulu Kararnamesi gerekiyordu. Bu kararnamenin hazırlanması 2,5 ay zaman aldı. Gecikmeler bizim dışımızda oldu. Biz kamu kurumu olduğumuz için mevzuat çerçevesinde hareket etmek zorundayız“ dedi.

Sütlüoğlu, yükleme işçilerinin kura ile branş işçilerinin ise KPSS puanına göre alınacağını ifade ederek “Müracaatlar bugün mesai bitimine kadar tamamlanması gerekiyor. Rize’de 5 Mayıs’ta, Trabzon’da 6 Mayıs’ta, Artvin’de 7 Mayıs’ta ve Giresun’da 8 Mayıs’ta gerçekleştirilecek kuralar ile işe alınacak işçiler tespit edilecek. Noter huzurunda düz işçiler için kura çekimi yapılacak. İsteyenler Kapalı Spor Salonu’nda kura çekimini izleme imkanı bulacak. Eksperlik mezunları, teknik lise mezunları, yüksek okul mezunları ve mühendisler KPSS üzerinden alınacaklar. Bu kuralı da biz koymadık. Bu yönde bizi yıpratmaya çalışanlar var. Bu İŞ-KUR’un mevzuatı gereği yapılan bir uygulamadır. İŞ-KUR bu branşlardaki işçileri KPSS ile almak zorunda. Mevzuat neyi emrediyorsa o şekilde yapılma zorunluluğunu var” diye konuştu.

İşçi alımlarında kesinlikle torpil yapılmayacağını kaydeden İmdat Sütlüoğlu, şunları söyledi: “Düz işçilerin noter huzurunda kura çekilerek adil bir zeminde alınmasını istedik. Siyasilerimiz ile de görüşerek bu şekilde alınmasını istedik. Burada hiçbir şekilde torpil olmayacak. Şansı olan kuradan çıkan işe girecek, çıkamayan giremeyecek. Ben dahil hiç kimsenin bir tane dahi kontenjan hakkı yoktur. Alımlar tamamen adil çerçevede yapılacak. Vatandaşlarımız bundan emin olsunlar. İnşallah yeni alınacak 3 bin 500 işçiyi bu sezonda işe başlatmış olacağız. Tabii ki ilk sürgün alımları başlar başlamaz bu işçilerin işe başlamaları mümkün olmaya bilir. Ancak biz en erken zamanda bunları iş başı yaptırmaya çalışacağız.”

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Çaykur’a Cumhuriyet Tepkisi

Çaykur’a KPSS Tepkisi Büyüyor

Danıştay O Kararı İptal Etmişti Çaykur’da Tık Yok!

Çaykur'un Alacağı İşçiler Ne Zaman İşbaşı Yapacak?

Çaykur İşçi Alımı Başlıyor

Çaykur'da Mevsimlik İşçi Alımı Seçimden Sonraya mı Kalıyor?

Mevsimlik İşçi Alımlarında Çaykur Bu Yanlıştan Dönmeli Aksi Halde…

Bu Bir Fiyaskodur Sütlüoğlu İstifa Etmelidir

Çaykur İşçi Alımları KPSS ile Yapılacak

Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu Yeşil Işık Alamayınca İstifadan Vazgeçti

Sütlüoğlu, Çaykur'a İşçi Alımlarını Eline, Gözüne, Yüzüne Bulaştırdı

Rizeliler İşkur'a Hücum Etti

Çaykur Genel Müdürü’nden Üzen Açıklama

ÇAYKUR'un 3500 Mevsimlik İşçi Alımı Detayları

Çaykur’dan Hayal Kırıklığı Yaratan Mesaj!

İŞKUR’dan Çaykur İşçi Alım Duyurusu

Çaykur, 3500 İşçi Alacak

Sütlüoğlu, La Fontaine'yi Geçti Paralel Medya İftirasını Kurtuluş Gördü