Genel Müdüre Meydanı Dar Ederiz

Genel Müdüre Meydanı Dar Ederiz
Despot bir yönetimle yönetilen Çaykur'da "Genel Müdür bana basın yoluyla hakaret etti" diyen MHP Rize İl Başkanı Zeki Mayi, Çaykur tarafından işten atılan işçiye gerçekleştirdiği destek ziyaretinde Genel Müdüre meydanı dar edebileceklerini söyled

Rize’nin Pazar ilçesinde Melyat Çay Fabrikası işçilerinden eyleme katıldığı gerekçesi ile ÇAYKUR tarafından işten atılan Metin Posta’ya her kesimden destek yağıyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı Zeki Mayi, Başkan Yardımcısı Nahit Ağırbaş, Pazar İlçe Başkanı Ziya Üstbaş ile yönetim kurulu üyeleri; işten atıldığı Melyat Çay Fabrikası önünde çadır kurarak eylem başlatan Metin Posta’yı ziyaret ederek destek imzası attılar.

“ÜRETİCİYE, İŞÇİYE GÖZDAĞI VERİLMEK İSTENİYOR”

Ziyaretlerinden dolayı MHP heyeti ve İl Başkanı Zeki Mayi’ye teşekkür eden Metin Posta, “Mücadele vermeden bu işler olmuyor. Hukuk mücadelesiyle demokrasi mücadelesini birlikte vermeye karar verdik. Dertlerimizi kamuoyuyla paylaştık. Çay konusundaki duyarlılığınızı biliyoruz. Metin Posta Melyat Çay Fabrikasında işçi olarak çalışıyor, çay tarımıyla ilgili konuşma yaptı, eleştirdi gerekçesiyle işten atılıyorsa,  ‘Zeki Mayi’nin de, Mehmet Aslankaya’nın da çay cüzdanını iptal ederim, konuşmasın’ diye bir tehdit unsuru da olabilir diye düşünüyorum. Bu işten atmalar üreticiye, diğer işçilere de bir gözdağıdır. Metin Posta’yı attık sizi de atarız demektir. Ben, Çaykur’da işten çıkarmalara son demek için bireysel olarak mücadelemi başlattım. Arkadaşlarımızın desteği geldi. Size de desteğinizden ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

zeki-mayiden-metin-postaya-destek-1.jpg

“İSLAM HOŞGÖRÜSÜ BU MU?”

Posta’ya destek veren MHP Rize İl Başkanı Zeki Mayi, konunun Rize’deki tüm üreticilerin sorunu olduğunu ifade ederek, “Bu hepimizin konusu. Hepimiz Çay üreticiliğinden gelen insanlarız. Dolayısıyla sizin mağduriyetiniz, aslında şahsınıza münhasır bir olay değil. Bu Rize’nin, tüm üreticilerin mağduriyetidir. Nasıl böyle bir şey olabilir? İslam hoşgörüsüyle siyaset yaptığını iddia edenler, bugün dinler arası diyalogu ortaya koyanlar, kendi içerisinde, kendi bölgesinde bir işçinin demokratik tepkisini hazmedemiyorlar.” dedi.

“ÇAYKUR DESPOT YÖNETİLİYOR”

“Bu kadar despot bir yönetim olmaz, olmamalı.” diyen Mayi, “Ben de Çaykur emeklisiyim ve Çaykur’da genel müdürlük yapmış, üst düzey görev yapmış yüzlerce insanla çalıştım. Değişik birçok partinin yönetimiyle muhatap olduk. Böyle bir yönetim şekli, böyle bir yönetim anlayışı bugüne kadar hiç olmamış, hiç görülmemiş. Nasıl olabilir bir işçi çıktı bir demokratik tepki verdi diye çıkıp bırakın soruşturma başlatmak bu bile bir züldür, dışarıya atmak! Bu korkunç bir hadisedir.” ifadelerini kullandı.

zeki-mayiden-metin-postaya-destek-2.jpg

“SÜTLÜOĞLU, BİZE ‘SEVİYESİZ VE ALÇAK’ DEDİ”

İl Başkanı Mayi, Metin Posta’nın işten atılmasının ardından Çaykur’da, kendi parti teşkilatlarının almış olduğu karar doğrultusunda, MHP olarak Çaykur’un, çayın sorunlarını konu alan bir açıklama yaptıklarını ancak Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’nun kendilerine ‘seviyesiz ve alçak’ kelimelerini kullanarak basın yoluyla hakaret ettiğini söyledi.

Mayi, “Sayın genel müdür Gelişim TV’de Ardeşen’deki bir konuşmasında bu konuda konuşma yapanların seviyesiz ve alçak olduklarını söylüyor. Ben kendisine iade ettim. Dedim ki demokratik tepkisini ortaya koyan siyasi parti ve STK’ların temsilcilerine eğer siz seviyesiz ve alçak diyorsanız asıl seviyesiz ve alçak sizsiniz. Yanımdaki arkadaşım da işçiydi. Merkez ilçe başkanım. Ona rapor tuttular. O raporlar doğrultusunda sizi dışarıya attılar, ona 3 gün yevmiye cezası verdiler. Şimdi bunun adını ne koyacağız?” şeklinde konuştu.

“ÇAYA İHANET EDİLİYOR”

MHP Rize İl Başkanı Zeki Mayi sözlerini şöyle devam ettirdi: “Şimdi ben yarın bütün ülkücülerle MHP’lilerle bir demokratik tepki için Çaykur önünde elimizde pankartlarla miting mi yapalım? Sizin de dediğiniz gibi çay cüzdanlarımızı mı iptal edelim? Neyi planlıyorsunuz? Bir basiretsiz duruşunuz var. Basiretsiz politikalarınız var. Çaya ihanet ediyorsunuz. Çaya adı konulmuş bir ihanet var. Rizeli hemşerilerimiz bunu farklı algılıyor, değerlendiriyor olabilir. Siz buna rağmen, işçi onurundan, emeğinden bahsedersiniz; kalkmışsınız burada işçi kardeşimizi işten atıyorsunuz. Bunu kınamak için geldik. Fikriniz, düşünceniz ne olursa olsun, hiçbir şekilde böyle bir uygulamayla karşı karşıya kalmamanız gerek. Şu anda attıkları adımdan geri adım atmalarını talep ediyoruz.”

“MEYDANLARI GENEL MÜDÜRE DAR EDERİZ!”

Mayi, “Bir işçinin emeği, ailesi, çoluk çocuğu söz konusudur.” diyerek, “Nasıl bunları hesap etmezsiniz? Yani fabrikada çalışan insan çok mu zengindir? Çoluk çocuğunun iaşesini karşılıyor. Sadece, size tabi olmadı diye işçi kardeşimizi dışarıya atmanızı şiddetle kınıyoruz. Bu yanlıştan geri adım atmalarını talep ediyoruz. Yoksa buradan özellikle sesleniyorum, meydanları AKP bir tarafa, sayın genel müdüre dar edeceğimizi bunun hesabını da çok ağır bir şekilde soracağımızı özellikle ifade etmek istiyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı.