Genel Sekreter Güney: Bölgenin 50 Yıllık Su Sorunu Çözülecek

Genel Sekreter Güney: Bölgenin 50 Yıllık Su Sorunu Çözülecek
Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney, 2. Vardabir Genel Kurulunda amaçlarının bölgenin 50 yıllık su sorununu çözmek olduğunu kaydetti.

Rize’nin tüm köylerine sağlıklı ve yeterli içme suyu ulaştırma çalışmaları kapsamında yapılacak proje dahilindeki şebeke ve hatların yapım, bakım, onarım ve işletmesini yapmak üzere kurulan Varda İçme Suyu Bakım, Onarım ve İşletme Birliği (VARDABİR), geçtiğimiz günlerde 2013 yılı 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Derepazarı, İyidere ve Kalkandere ilçeleri ile Kendirli Beldesi ve bu bölgelere bağlı 34 köyde 39 bin 772 kişinin sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulmasını hedefleyen toplantıya Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney, Birlik Başkanı Yakup Samangül ve birlik meclis üyeleri katıldı.

vardabir-2.-olagan-genel-kurul-toplantisi-yapildi-1.jpg

Bölgenin 50 yıllık su sorunu çözülecek

2014 yılı içerisinde yapılacak çalışmaların ele alındığı toplantıda meclis üyelerine proje hakkında bilgi veren Güney, amaçlarının bugün için değil, bölgenin 50 yıllık su sorununu çözmek olduğunu belirterek, “proje ile şehrin batı kısmı kendi içme suyuna kavuşacak. İlave su kaynaklarının yapımı, mevcut hatların bakım ve onarımı gibi işler kurulan bu birlik eliyle yürütülecektir.” dedi.

vardabir-2.-olagan-genel-kurul-toplantisi-yapildi-2.jpg

Birliğe katılmak isteyen mahalli idarelerin katılım koşullarının detaylandırıldığı toplantıda konuşan Birlik Başkanı Samangül, birliğin ve gerçekleştirilecek olan projenin bölge için büyük önem taşıdığını belirterek, meclis üyelerinin birliğin bütün faaliyetlerini takip ederek katkıda bulunmalarını istedi.