"Gerekli Karşılığı Anında Görecek"

"Gerekli Karşılığı Anında Görecek"
Başbakan Binali Yıldırım, "Gerek Suriye'de gerek Irak'ta yapay devlet olmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler; ulusal güvenliğimizi tehdit edecek, içeride...

Başbakan Binali Yıldırım, "Gerek Suriye'de gerek Irak'ta yapay devlet olmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler; ulusal güvenliğimizi tehdit edecek, içeride ve dışarıda her türlü girişim gerekli karşılığı anında görecektir" dedi.

Başbakan Yıldırım, Şanlıurfa'da kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu. Programda konuşan Yıldırım, 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu yapmaya hazırlanan Irak Kürt Bölgesel Yönetimine bir kez daha uyarılarda bulundu. Yıldırım, "Gerek Suriye'de gerek Irak'ta birtakım hayaller peşinde olanlar, burada yapay devlet olmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler; ulusal güvenliğimizi tehdit edecek, içeride ve dışarıda her türlü girişim gerekli karşılığı anında görecektir. Bunu herkesin kafasına koyması lazım. Hiç kimse güney sınırlarımızda, Irak'ta, Suriye'de "oldu bitti'lerle iş çevirmeye kalkmasın. Türkiye bu konuda kararlıdır, gerekli uyarılar yapılmıştır. Eğer bunun karşılığı görülmezse gerekli tedbirleri almaktan zerre kadar çekinmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NU DA ELEŞTİRDİ

Yıldırım'ın hedefinde, Avrupa'ya Türkiye'de can ve mal güvenliği olmadığı şikayetinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu da vardı. Başbakan, Avrupa Basketbol Şampiyonası için Türkiye'ye Slovenya'dan Sırbistan'dan 20 bin seyirci geldiğini hatırlatarak, "Ülkemizi kötülemekle, yabancılara şikayet etmekle vatanseverlik olmaz. Ana muhalefet demek, iktidar alternatifi demektir. Ne vaat edeceksen onları söyle. Boş işlerle uğraşmaya lüzum yok. Bir koluna bölücüleri bir koluna FETÖ'cüleri alarak sokakları arşınlamakla hiçbir şey olmaz" diye konuştu.

"Gerekli Karşılığı Anında Görecek"

"Gerekli Karşılığı Anında Görecek"

Kaynak:IHA