Giresun 25 günlük evli şehidini uğurladı

Giresun 25 günlük evli şehidini uğurladı
Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hakan Gemici memleketi Giresun’da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hakan Gemici’nin naaşı, Diyarbakır Askeri Havaalanı'nda dün düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Trabzon’a buradan da karayolu ile Giresun’a getirildi. Dün gece Giresun Devlet Hastanesi morgunda bekletilen naaş bugün kortejle Keşap Merkez Cami'ye getirildi. Şehidin yakınları, cenazenin camiye getirilişi sırasında gözyaşı döktü.

Törende Vali Vekili Yüksel Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan şehit yakınlarına taziyelerini iletti. Öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından düzenlenen askeri törende Şehit Gemici’nin özgeçmişi okundu.

Tören boyunca şehidin eşi Elif Gemici’nin güçlükle ayakta durduğu görüldü. Şehit Eşi Elif Gemici, “Son göreve giderken, helallik istemiştin, telefon gelse de görev iptal oldu haberi alsam demiştin. İki kez geri dönüp bana sarılmıştın. Şehit olacağın içine mi doğmuştu ?” diye ağıt yaktı.

hakan-gemici-sehit-cenaze-toreni-giresun-1.jpg

hakan-gemici-sehit-cenaze-toreni-giresun-2.jpg

Törenin ardından Şehit Gemici’nin naaşı, askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı ve araçla konvoy eşliğinde götürüldüğü Akpınar köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında bazı vatandaşlar terör örgütü aleyhine slogan attı.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Belediye Başkanı Kerim Aksu, siyasi Parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık bir ay önce Konya’daki görev yerinden doğu görevi için Siirt’e atanan Gemici’nin 18 Ekim 2012 tarihinde evlendiği eşi Elif’in ise öğretmen olduğu ve atanmayı beklediği öğrenildi.

hakan-gemici-sehit-cenaze-toreni-giresun-3.jpg

hakan-gemici-sehit-cenaze-toreni-giresun-4.jpg

hakan-gemici-sehit-cenaze-toreni-giresun-5.jpg

hakan-gemici-sehit-cenaze-toreni-giresun-6.jpg

hakan-gemici-sehit-cenaze-toreni-giresun-7.jpg

hakan-gemici-sehit-cenaze-toreni-giresun-8.jpg

hakan-gemici-sehit-cenaze-toreni-giresun-9.jpg