Giresun afet bölgesi ilan edildi

Giresun afet bölgesi ilan edildi
Önceki akşam saatlerinde hafif şekilde başlayan yağış özellikle saat 20.00 sıralarında şiddetini artırdı.

Önceki akşam saatlerinde hafif şekilde başlayan yağış özellikle saat 20.00 sıralarında şiddetini artırdı. Yaklaşık 30 dakika sağanak halinde yağan yağmur nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun Giresun geçişi ile kent bağlantılarında ulaşım tamamen kesildi.

Logarların yetersiz kalması nedeniyle su seviyesi iyice yükseldiği için yolun ulaşıma kapandığı öğrenildi. Bu arada trafik ekipleri de yola çıkılmaması için araçlarla anons yaparak sürücüleri uyardı.

Bölgede halen yağış devam ederken kent merkezinde yüzlerce ev ve işyerlerinin zemin katları sular altında kaldı.

Bu arada kentte bazı mahallelere elektrik ve su verilemiyor.

Bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla ev ve işyerlerindeki suları boşaltmaya çalışıyor. Dereli ilçesi ile merkeze bağlı Çaldağı beldesine, yollardaki tahribat nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Ayrıca, Keşap-Armelit köyü yolu, beton köprünün yıkılması nedeniyle trafiğe kapalı bulunuyor.

Dereler taştı
Giresun'da saatler ilerledikçe sağanak yağış şiddetini arttırdı. Yağışın artışıyla birlikte Aksu, Boğacık, Sütlaç, Batlama, Küçük ve Büyük Güre dereleri taştı. Derelerin çevresindeki tüm yerleşim birimlerinin alt katlarını su bastı.

Karadeniz Sahil Yolu yeniden ulaşıma kapandı. Belediye'nin makine parkı yetersiz kalınca çevre illerden yardım istendi.

Bu arada, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mehmet Demir'in incelemelerde bulunmak için Giresun'a geleceği ve kentin afet bölgesi kapsamına alınacağı öğrenildi.

Trafik tek şeritten
Giresun'da sağanak yağış nedeniyle ulaşıma kapanan Karadeniz Sahil Yolu'nda trafik tek şeritten verilmeye başlandı. Yolun kent bağlantıları hala ulaşıma kapalı bulunurken, yağış aralıklarla devam ediyor.

Giresun-Dereli Karayolu, Duroğlu Mevkii'nde aşırı yağışların getirdiği taş ve toprak yığını nedeniyle ulaşıma kapandı. Alucra'dan gelen iki hastanın alınabilmesi için AKUT ve Sivil Savunma ekiplerinin kendi imkanları ile yolun diğer tarafına geçtiği öğrenildi.

Çalışma gece boyu sürdü
Giresun'daki aşırı yağış nedeniyle Gemilerçekeği kavşağında biriken suda kalan bir araçtaki 4 kişi itfaiye ekipleri ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Aralıklarla şiddetli yağan yağmur nedeniyle şehir içindeki birçok caddenin kaldırımları söküldü, yer yer su birikintileri oluştu. Belediye'nin alt katı başta olmak üzere 150' nin üzerindeki ev ve işyerini su bastı.

Belediye Başkanı Kerim Aksu ve başkan yardımcıları, su baskınına uğrayan yerleri gezerek bilgi aldı, ekipleri öncelikli olarak su altında kalan yerlere yönlendirdi.

Şehir içinde yağmur aralıklarla devam ederken bazı vatandaşlar, suların çekilmesi ile işyerleri ve evlerin temizlemeye çalıştı. Belediye ekipleri ise kanal açmaya ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

İstanbul'daki CHP'li belediyeler de su taşkınları nedeniyle altyapısı zarar gören Giresun'a yardım gönderiyor.