Giresun Belediye Başkanı Aksu Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Giresun Belediye Başkanı Aksu Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi
Giresun'da devam eden çalışmalar ile ilgili basın mensupları ile bir araya gelen Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, şehrin su, doğal gaz ve yapım çalışmaları...

Giresun'da devam eden çalışmalar ile ilgili basın mensupları ile bir araya gelen Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, şehrin su, doğal gaz ve yapım çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

"Burada Batlama yolu sapağındayız" diyen Aksu "Hepimizin bildiği gibi 15 yıldır süren Batlama yolu maalesef hala bitmemiş ve herhangi bir çalışma da şu anda göremiyoruz. Bundan kaynaklı tabi bizimde sorunlarımız oluyor. Nedir bunlar? Su hatlarımızı yenileyemiyoruz. Yeni su hatları geçiremiyoruz. Yeni yerleşim alanları oluşuyor, bundan dolayı da hemen buradan 1,5 kilometre TOKİ ve siteler olsun o bölgelerde ki su eksikliğimiz oldu. Bu eksikliğin de nedeni; Karayolları'nın dolgu planının henüz oluşmamış olması. İki kez yazdık ama cevap alamadık. Kendileriyle geçen hafta görüştük. Biz şu anda yeni hattımızı çekiyoruz inşallah burada bundan sonra su sorunu olmayacak. Giresun'da hiçbir bölgede su sorunu yok. Göreve geldik geleli 7 tane büyük depo yaptık. Tüm o yeni merkeze dahil olan köylerimizin de tamamında su depolarımızı yaptık. Şehir şebekesine koyduk, tüm evlerde suyumuz akmakta" dedi.

Giresun'un en büyük sorununun doğalgaz olduğunu belirten Aksu, "Şehrimizin şu anda bence en büyük sorunu doğalgaz. Çünkü doğalgazın geçtiği alanlar bugüne kadar tam 120 kilometre hatta doğal verilmiş ve bu 120 kilometre hattın tamamı yenilendi. Bununda rakamsal bedeli 60 milyon lira civarında. Doğalgaz ve diğerlerinden Giresun Belediyesi'nin aldığı yol kesme, bozma ve işgal bedeli 1 milyon 750 bin civarında. Biz bu rakam karşılık tam 60 milyon harcayarak o yolları yeniledik" şeklinde konuştu.

Aksu, konuşmasının ardından soruları cevapladı. Bir gazetecinin, "Belediye başkanlarının istifasına ilişkin neler düşünüyorsunuz? Bu istifalar size yansırsa ne yaparsınız?" sorusuna, "Bunu doğru bulmuyorum. Halkın oylarıyla gelmiş kim olursa olsun beğenirsiniz, beğenmezsiniz halkın oylarıyla gelmiş insanları bu şekilde rencide ederek alamazsınız. Her şey tartışılır haldeyken alınmalarını doğru bulmuyorum. Bir suçu varsa savcılık kararıyla alınsın, görevden ama suçu var mı yok mu? Bunlar tartışılır haldeyken bulaştıkları bir şey mi var ? Bu şekilde alınmasını ben demokratik anlayışım olarak doğru bulmuyorum. Biz seçimlerle geldik seçimlerle gideriz. Bizim karnemiz halk verir. Halk der ki, "Kardeşim sen devam et ya da sen devam etme" ama bugün bakıyoruz gündemimize 3 belediye başkanı istifa ettirildi, 3 tane daha ettirilecek. Bunu doğru bulmuyorum bunun yöntemi seçimlerdir. Seçimler yapılır, yönetimler kendi kadrolarını oluşturur. Kendi belediye başkan adaylarını açıklar. Buna göre bunun notunu halk verir diye düşünüyorum. Demokrasiyle geldim, demokrasiye inanan bir insanım Giresun halkının oyları benim geleceğimi belirler, başkaları belirleyemez" ifadelerini kullandı.

Giresun Belediye Başkanı Aksu Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Giresun Belediye Başkanı Aksu Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Giresun Belediye Başkanı Aksu Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Kaynak:IHA