Giresun Maçı Barışma Maçı

Giresun Maçı Barışma Maçı
Bank Asya 1. Lig'de 15 Şubat Pazartesi günü sahasında Giresunspor ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor'un teknik direktör Ümit Kayıhan, taraftarları ile barışmak istediklerini....

Bank Asya 1. Lig'de 15 Şubat Pazartesi günü sahasında Giresunspor ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor'un teknik direktör Ümit Kayıhan, taraftarları ile barışmak istediklerini ve onların itici gücüne ihtiyaçları bulunduğunu söyledi. 

Kayıhan, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, 6 gündür Çaykur Rizespor'da görev yaptığını belirterek, ''Ancak ilk maçımız olan Samsunspor karşısında kamuoyu, futbolcu ve teknik heyet olarak oyun bazında tatmin olamadık. Hepsi çok değerli 33 futbolcuya sahibiz. Hepsi çok iyi niyetli ve istekli. Ancak en büyük problem, saha dışındaki bileşenleri sahaya yansıtamıyoruz. Saha içerisindeki en ufak kötü sonuç demoralize olmamıza neden oluyor'' dedi.

Takımın kötü bir gidişatı olduğunu ifade eden Kayıhan, ''Bunun için buradayım. Şu anda beklentilerin çok altındayız. Gördüğümüz bir sürü eksiklikler var. Bu sorunların üstesinden gelmek için uykusuz geceler geçiyoruz. Bizim en öncelikli problemimiz, futbolculardaki özgüven eksikliği. Haftalardır kazanamamanın verdiği stres var. Takım üzerindeki özgüven eksikliğini gidermek için mutlaka kazanmak zorundayız'' diye konuştu.

Taraftarın sabır göstermesini, hem takıma hem de kendisine sahip çıkmasını isteyen Kayıhan, şöyle devam etti: ''Taraftar bir takımın kazanmasında çok büyük etken. Taraftarın pozitif enerjisi çok önemli. Futbolcularımız, çok duygusal. Kötü oynarken dahi onlara sahip çıksınlar. Eğer bunu başarırsak her geçen dakika maç içerisinde dahi işlerin iyiye gittiğini göreceğiz. Futbolcularımla tek tek konuştuğumuzda hepsi taraftarı çok seviyor ve mahcup olduklarını söylüyorlar. Taraftar ile yüzyüze gelmeye çekindikleri hissini bana veriyorlar. Yeni bir sayfa açtık. Güzel mesajlarla taraftarımızla bir araya gelelim. Takımın beklentilerin dışında olması elbetteki taraftarımızı üzmüş, küstürmüş. Bir takımın taraftarı her şeyidir. Taraftarımızla barışmak istiyoruz, onların itici gücüne ihtiyacımız var.''