Giresun Sağlık Turizminden Pay Alıyor

Giresun Sağlık Turizminden Pay Alıyor
Türkiye, sağlık teşvikleri ve yüksek teknolojik standartlara sahip sağlık tesisleri ile her geçen gün Sağlık Turizminin en cazip rotalarından biri olma...

Türkiye, sağlık teşvikleri ve yüksek teknolojik standartlara sahip sağlık tesisleri ile her geçen gün Sağlık Turizminin en cazip rotalarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, Giresun'a da Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinden yoğun ilgi gösteriliyor.

Komşu ülkelerin büyük kısmında son yıllarda sağlık alanında giderek hizmet kalitesinin düştüğünü ifade eden Giresun Özel Ada Hastanesi Müdürü Dr. Ali Kayıkçıoğlu, yükselen fiyatlar sebebiyle bu ülkelerden Türkiye'ye çok sayıda hastanın geldiğini söyledi. Dr. Kayıkçıoğlu "Kendi ülkelerinde alamadıkları ya da çok yüksek bedellerle alabildikleri sağlık hizmetlerini yurt dışında almak isteyen hasta ve yakınları Türkiye'yi tercih ediyorlar. Özellikle yurt dışından hasta getiren kliniklere uygulanan teşvikler ve sayısı hızla artan yüksek teknolojik standartlara sahip sağlık tesisleri Türkiye'yi sağlık turizmi konusunda avantajlı konuma getiriyor" dedi.

Sağlık turizmine en çok ilgi Gürcistan'dan

Bağımsız Devletler Toplulukları'ndan da son yıllarda Karadeniz'e yoğun bir hasta göçü yaşandığına dikkat çeken Kayıkçıoğlu; "Hastanemiz sağlık teşvikleriyle ve yüksek teknolojik standartlara sahip hastaneler arasında yer almaktayız. Bu nedenle de Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan özellikle Gürcistan'dan yoğun bir hasta akını olmaktadır. Son olarak Gürcistan'dan Yusuf Evgenize yüksek ateş şikayetiyle hastanemize gelmiştir. Yapılan muayenede dalak iltihabı olduğu anlaşılmış ve başarılı bir ameliyatla tedavisine devam edilmektedir. Bir iki gün içerisinde taburcu edilecektir. Bir kaç ay içerisinde sadece Gürcistan'dan hastanemize gelen hasta sayısı 100'ü geçmiştir" diye konuştu.

Kaynak:IHA