Giresun Üniversitesi 2013 Bütçesi 79 Milyon TL’ye yükseldi

Giresun Üniversitesi 2013 Bütçesi 79 Milyon TL’ye yükseldi
Geçen yıl 60 Milyon TL olan Giresun Üniversitesi bütçesi 2013 yılı için yüzde 31.74 oranında artarak 79 Milyon TL’ye yükseldi.

Bütçe artışı ve bu süreç içinde yaptığı çalışmaları düzenlediği basın toplantısında anlatan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, ”Bütçemiz ile ilgili önce Kalkınma ile Maliye Bakanlığı bürokratlarıyla ben ve üniversite heyetimiz, taleplerimizi kapsayan dosyalar üzerinde ardı ardına toplantılar yaptık. Daha sonra bütçemizle ilgili önce Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’la daha sonra ise Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ile görüşmeler yaptım. Kendilerine Üniversitemizin yapılaşmasıyla ilgili bir çok konuda bilgiler verdim. Çok şükür ki bütçe taslağımızda talep ettiğimiz ödeneklerin tümüne yakın bölümü kabul edilmiştir. Geçen yıl 60 Milyon Tl olan bütçemiz, 2013 yılı için yüzde 31.74 oranında artırılarak 79 Milyon TL’ye yükseltilmiştir. Öğünerek ve gururla söylüyorum ki kabul edilen ve TBMM’ye sunulan bütçemiz, rakam ve artış oranı itibarıyla üniversitemizi, üniversiteler içinde ilk sıralara yerleştirmiştir. Yaklaşık 80 Milyon TL’lik bu bütçe ilkeli, akılcı, ciddi ve denetlenebilir, şeffaf bir mali yönetim anlayışı ile planlanarak yasa ve yönetmelikler çerçevesinde acil önceliklerimize göre kullanılacaktır. Böylesine ciddi ve yüksek bir meblağı Giresun ekonomisine kazandırdığımız için son derece mutluyuz. Üniversitemizin kalkınması ilimizin kalkınması demektir" dedi.

Bütçe artışı konusunda kendilerine yardımcı olan başta Kalkınma ve Maliye Bakanları olmak üzere bakanlıkların bürokratlarına ve üniversite personeline teşekkür eden Rektör Attar bütçe artışını çalışma arkadaşlarıyla birlikte kestiği pasta ile kutladı.

giresun-universitesi-2013-butcesi-79-milyon-tl’ye-yukseldi.jpg