Giresun Üniversitesi'nde 2011 mezuniyet töreni

Giresun Üniversitesi'nde 2011 mezuniyet töreni
Giresun Üniversitesi mezuniyet töreni Giresun Atatürk Stadyumu’nda yapıldı.

Törene Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, akademisyenler ve öğrenci aileleri katıldı.

1.20110612003319..jpg

2.20110612003332..jpg

Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can yaptığı konuşmada, "Toplumlar üniversitelerin yaktığı ışıkla yolunu ve geleceği görürler. Bugün dünyanın gelişmiş kalkınmış toplumlarına baktığımızda bu toplumların çok sayıda gelişmiş üniversitelere sahip olduklarını görürüz. Anadolu topraklarında yakılan ışıklardan biride bizim şehrimizde Giresun'da yakılmıştır. Giresun Üniversitesi’ni kurmuş ve geliştirmiş olanlara şükranlarımı sunuyorum. Giresun Üniversitesi bugün itibariyle 8 fakülte, 3 yüksekokul, 8 Meslek Yüksekokulu ve bir konservatuvar olmak üzere toplam 20 akademik birimden oluşmaktadır. Öğrenci sayısı 14 bin 330, akademisyen sayısı 377 idari personel sayısı ise 230’a ulaşmıştır. Çok yakın bir gelecekte ülkemiz üniversiteleri arasında üniversitemizin saygın bir yere ulaşacağına inanıyorum” dedi.

yilmaz-can.jpg

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ise yaptığı konuşmada, "Bugün farklı bir gün. Farklı olduğu kadar da anlamlı bir gün. Bu anlamlı günde sizlerle beraber olmanın onuru içerisinde hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Bugün anne ve babaların sevincinin paylaşıldığı bir gün. Aynı zamanda eğitim ve öğretimde görevli olan değerli hocalarımızın da en güzel günü bugün. Yarının Türkiye'sine hükmedecek olan bu gençlerimizin sevinçlerini paylaşmak üzere buradayız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Üniversite birincisi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğrencisi Gamze Gümrah, üniversite kütüğüne plaket çaktı. Vali Dursun Ali Şahin birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere altın hediye ederek "Geleceğe yönelik ilk altınlarını ben takıyorum kendilerine ve başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği kep atma töreni yapıldı ve öğrenciler sevinçlerini aileleri ve arkadaşlarıyla paylaştı.

4.20110612003508..jpg

3.20110612003520..jpg