Giresun Yendi Altay ile Rize’nin Kümede Kalması Mucize Ötesine Kaldı

Giresun Yendi Altay ile Rize’nin Kümede Kalması Mucize Ötesine Kaldı
Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında GZT Giresunspor, Adana Demirspor’u 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla Çaykur Rizespor ile Altay’ın kümede kalması mucize ötesine kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında GZT Giresunspor, evinde oynadığı maçta Adana Demirspor’u 2-0 mağlup ederek puanını 43’e yükseltti ve kümede kalmayı garantiledi.

Çaykur Rizespor ile Altay’ın kümede kalma ümitleri Gaziantepspor’un Fenerbahçe’ye 3-2 mağlup olmasıyla devam ederken, Çaykur Rizespor’un kümede kalması için kalan 4 maçını farklı kazanarak averajını düzeltmesi ve Gaziantepspor’un kalan 3 maçından puan almaması ve farklı mağlubiyetlerle sahadan ayrılarak averajının Çaykur Rizespor’un averajından daha kötü olması gerekiyor.

Çaykur Rizespor ve Altay ligde 30 puana sahipken Çaykur Rizespor’un -32, Altay’ın ise -16 averajı bulunuyor.

Buna karşın 42 puanda ve küme düşme potasının hemen üzerinde yer alan Gaziantepspor ise -7 averaja sahip.

Çaykur Rizespor son 4 haftada küme düşmesi kesinleşen Göztepe ve Yeni Malatyaspor ile deplasmanda oynadıktan sonra Rize’de Demir Grup Sivasspor’u konuk edecek. Yeşil Mavililer son haftada ise Gaziantepspor’a konuk olacak.

Fenerbahçe’ye 3-2 mağlup olan Gaziantepspor ise son 3 haftada evinde Kayserispor’u konuk ettikten sonra Alanyaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Gaziantep ligi evinde Çaykur Rizespor maçı ile tamamlayacak.

Altayspor ise son 4 haftada Hatayspor ile deplasmanda, evinde Giresunspor, ardından deplasmanda Trabzonspor ve evinde Kasımpaşa ile karşılaşacak.

Altay ve Çaykur Rizespor'un kalan tüm maçlarını kazanması, Gaziantepspor'un ise kaybetmesi halinde 3 takımın da puanı 42 olur ve bu durumda Altay 3'lü averajla ligde kalır, Çaykur Rize ve Gaziantep küme düşen ekipler olur.