Giresun’da "10 Aralık İnsan Hakları Günü Ve 15 Temmuz Gecesi" Konferansı Düzenlendi

Giresun’da "10 Aralık İnsan Hakları Günü Ve 15 Temmuz Gecesi" Konferansı Düzenlendi
Giresun Valiliği, İl İnsan Hakları Kurulu ve Giresun Üniversitesi'nin katkılarıyla hazırlanan "15 Temmuz Sürecinde Demokrasi ve İnsan Hakları Konferansı"...

Giresun Valiliği, İl İnsan Hakları Kurulu ve Giresun Üniversitesi'nin katkılarıyla hazırlanan "15 Temmuz Sürecinde Demokrasi ve İnsan Hakları Konferansı" GRÜ Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Vali Hasan Karahan yaptı. 10 Aralık İnsan Hakları Günü ile 15 Temmuz konferansını birleştirerek İnsan Hakları Gününü kutladıklarını belirten Karahan, "15 Temmuz'un birde bu açıdan değerlendirilmesi için böyle bir konferansı düzenlemiş olduk. 15 Temmuz insanımızın en temel hakkı olan yaşama, özgürlük, seçme ve seçilme hakkınını elinden alınacağı bir gece yaşanıyordu eğer başarılı olsaydı. Pek çok insanımız ise aramızda ya yoktu ve özgür irademizle seçtiğimiz bir hükümet de alaşağı edilecekti. İşin bu yönü de bir anlamda insan haklarının en esaslı durumu olduğu düşünülerek, böyle bir birlikteliğe değerlendirelim diye düşündük" dedi.

İki tankın altına yatarak 15 Temmuz gazisi olan Sabri Ünal ise, slayt gösterimi üzerinden kendisinin de yaralandığı görüntüleri izleterek o an yaşadığı duyguları anlattı.

Birinci tanktan yara almadan kurtulduğunu belirten Ünal, "O gün ikinci tank geldi ve kolumu yaraladı. Bu olaydan sonra 3 ay hastanede yattım. 3 ayın sonunda hala iyileşme süreci devam ediyor, Şubat ayında ameliyat olacağız ve belki bir ameliyat daha olarak belki de kolumuzu toplamaya çalışacağız. Şu an biz cuntacı bir diktatörlüğün emri altında, sinemada bile hangi filmi izleyeceğimize kadar karışan, hatta o filmin kaçıncı dakikasına kadar karışan bir cuntacılık altında inim inim inliyor olacaktık" ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz gecesi sosyal medya büyük rol oynadı"

Tanka el koyup üzerinde selfie çekenlerin o gece büyük katkısı olduğunu ifade eden Ünal, "O gece aktif olarak benim gözlemlediğim büyüklerimizin bize kızdığı facebook, twitter, instagram yani sosyal medyanın çok rahat ve aktif bir şekilde yer aldığı, hatta Cumhurbaşkanımız bile ilk duyurusunu "Face Time" uygulaması üzerinden yaptı. Beni ise ilk harekete geçiren bir gazetecinin attığı tweet olmuştu ve daha sonra TV'den haberleri açıp Cumhurbaşkanımızın açıklaması olmuştu. El koyduğu tankta selfie çektirirken düşerek ayağını kıran bir insanın o selfiesini gören insanlar sokakta öyle bir büyüdüler ki milyon oldular. Havalimanlarına hücum ettiler" diye konuştu.

Gazi Sabri Ünal'ın konuşmasının ardından o gecenin bir başka kahraman gazisi Opr. Dr. Sezai Çelik de slayt gösterisi eşliğinde sunum gerçekleştirdi.

Konferansa Vali Hasan Karahan, İl Jandarma Komutanı Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun ve çok sayıda davetli ile öğrenciler katıldı.

Giresun’da

Giresun’da

Giresun’da

Kaynak:IHA