Giresun'da 28 öğrenci gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Giresun'da 28 öğrenci gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı
Giresun’da bir okulda gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan öğrenciler tedavi altına alındı.

Edinilen bilgileye göre, Çaldağ köyünde Şehit Üsteğmen Adnan Bahat Yatılı Bölge Okulu’nda öğle yemeğinin ardından öğrenciler, mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastanelere kaldırıldı.

Giresun İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan öğrencileri ziyaret eden Halk Sağlığı Müdür Dr. Fazıl Özden açıklama yaptı.

giresun’da-yatili-bolge-okulunda-gida-zehirlenmesi-1.jpg

Öğrencilerin zehirlenmesiyle ilgili su, yemek numuneleri alınarak inceleme başlattıklarını belirten Halk Sağlığı Müdürü Özden, “Çaldağ Yatılı Bölge Okulumuzda zehirlenme söz konusudur. Fakat sebebi henüz belli değildir. Öğrencilerimizde karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle birlikte tedavi altına alınmak için çeşitli hastanelere sevkleri yapıldı. Ayrıca bir doktorumuzu da okula gönderdik. Şuana kadar hastanelerimize intikal eden 28 öğrenci bulunmakta ve başka öğrencilerinde intikal etmekte olduğu bilgisini aldık. Doktorlarımızla yaptığımız görüşmede öğrencilerde herhangi bir risk bulunmadığını açıklayabiliriz” dedi.

Zehirlenme olayı ile ilgili inceleme başlattıklarını da belirten Özden, “Öğrencilerin şikayetlerine söz konusu olan zehirlenme nedenini tespit etmek için su ve yemekten numuneler alarak laboratuara gönderdik. İncelemeleri yaparak bir sonuca varacağız” dedi.

giresun’da-yatili-bolge-okulunda-gida-zehirlenmesi-2.jpg