Giresun'da çığ düştü, 18 kişi mahsur kaldı!

Giresun'da çığ düştü, 18 kişi mahsur kaldı!
Giresun'da, iç kesimlerle ulaşımı sağlayan Eğribel geçidinin bazı kısımlarına çığ düşmesi sonucu 18 kişinin bölgede mahsur kaldığı bildirildi.

2200 rakımlı Eğribel geçidinde 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle dün geceden beri ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.

Yetkililer, Dereli İlçesi ile Eğribel geçidi arasındaki bazı bölümlerde çığ düşmeleri meydana geldiğini, Şebinkarahisar ilçesine gitmek isteyen 3 otomobil ve 1 yolcu minibüsünde bulunan toplam 18 kişinin Tamdere Köyünde mahsur kaldığını kaydetti.

Mahsur kalan vatandaşların bölgedeki bir lokantaya sığındıkları, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

GİRESUN VALİLİĞİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Giresun'da, Eğribel Geçidi’nin bazı kısımlarına çığ düşmesi sonucu mahsur kalan vatandaşlarla ilgili Giresun Valiliği'nden açıklama yapıldı.

Giresun Valiliği'nden yapılan açıklamada "2200 rakımlı Eğribel Geçidi’nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamamaktadır. Giresun'dan Alucra, Şebinkarahisar ve Çamoluk ilçelerine gitmek isteyen vatandaşlarda yolda kalmışlardır. Yol açma çalışmaları devam ederken yolda kalan 70 kişi ise Eğribel'de bulunan Karayolları şantiyesinde misafir edilmektedir. Herhangi can kaybı, mal zararı bulunmamaktadır. Yol açma çalışmalarını tamamlanmasının ardında vatandaşlar kontrollü olarak ilçelerine götürülmesi sağlanacaktır" denildi.

DERELİ BELEDİYESİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu ise "Eğribel Geçidi kışın korkulu rüyamızdır. Bu çığ düşmesinde herhangi can veya mal kaybı olmaması büyük bir şanstır.Her yıl can ve mal kayıpları yaşanması adeta doğal hale geldi. Eğribel Geçidi’ne tünel yapılmak istenmesi kışın yöre halkının haklı bir talebi olduğu daha iyi anlaşılmaktadır" diye konuştu.