Giresun’da İş Dünyasına Gümrük Birliği Semineri

Giresun’da İş Dünyasına Gümrük Birliği Semineri
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) işbirliğinde "Türkiye'nin AB Gündemi; Güncellenen Gümrük Birliği'nin İş Dünyasına...

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) işbirliğinde "Türkiye'nin AB Gündemi; Güncellenen Gümrük Birliği'nin İş Dünyasına Etkileri" konulu seminer düzenlendi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı ihracat firma temsilcilerinin katıldığı seminerin açılış konuşmasını yapan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Ataün, "21 yıldır Gümrük Birliği içindeyiz. Ancak tam merkezinde değiliz. Türkiye, AB hedefinden asla vazgeçmemelidir. Avrupa Birliği kriterlerini yakalamak için yolunda yürümelidir" dedi.

Türkiye-AB İlişkileri ve Gümrük Birliği'nin Güncellenme Süreci hakkında sunum gerçekleştiren İKV Genel Sekreteri Doç Dr. Çiğdem Nas ise "Kuruluş amacımız AB konusunda çalışmalar yapmaktır. Bu bağlamda farklı illerde bu tür seminerler gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Gümrük Birliği üzerine yoğunlaştık. 21 yıldır devam eden Gümrük Birliği'nde yeni alınan bir revizyon sürecine girdik.2019-2020'ye kadar yenilenmiş bir Gümrük Birliği süreci yakalamış olacağız" diye konuştu.

Gümrük Birliği'nin Güncellenmesi ve İş Dünyası'na Etkileri konusunda bilgi veren İKV Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Gökhan Kilit de "Gümrük Birliği güncellenme sürecini üç başlıkta inceleyebiliriz. Kamu alımları, hizmetler ve tarım sektörü üzerine müzakereler yapılacaktır. Türkiye kamu alımları ve hizmetler üzerine hazır diyebiliriz. Ancak tarım sektöründe Gümrük Birliğine tam hazır olduğumuzu ifade edemeyiz" ifadelerini kullandı.

İktisadi Kalkınma Vakfı Araştırma Müdürü Çisel İleri ise "AB Fon ve Programları ve İş Dünyası Nasıl Faydalanır?" konusunda bilgiler verdi.

Giresun’da İş Dünyasına Gümrük Birliği Semineri

Giresun’da İş Dünyasına Gümrük Birliği Semineri

Kaynak:IHA