Giresun’da Raftingin Kralı Rize. 15 Derecenin 9'u Rize'nin

Giresun’da Raftingin Kralı Rize. 15 Derecenin 9'u Rize'nin
Giresun'un Çamoluk ilçesinde düzenlenen Rafting Türkiye Şampiyonası son gün yarışlarının yapılmasıyla sona erdi. Rize takımları adeta birbiriyle yarıştı. Bay bayan 15 kategoride Rize takımları 9 derece elde etti.

Giresun’un Çamoluk ilçesinde 25 takımdan yaklaşık 200 sporcunun mücadele ettiği şampiyona sona erdi. Yarışmalarda Rize bay bayan takımları 4 birincilik, 3 ikincilik ve 2 üçüncülük elde ederken, 19 yaş altı erkekler kategorisi ile 23 yaş altı erkek kategorisinde 3 dereceyi de Rize takımları kazandı. Ayrıca 19 yaş altı bayanlarda 1 ve 2.’lik Rize takımlarının oldu.

Rize takımlarından bayanlarda Beyazsu Rafting takımı, erkeklerde ise Rize Gençlik ve Spor Külübü, Rize Belediyesi ve Rize Su Sporları Rafting Takımları kategorilerinde birincilik elde ederken, Extrem Türk Rafting bayan takımı ile erkeklerde Rizespor Rafting Takımı ve Çaykurspor Rafting Takımı ikincilik, Ardeşen Belediyesi ve Çaykurspor erkek rafting takımları üçüncülük elde ederek Rize’nin yüzünü güldürdü.

ÇELİK'TEN TEBRİK VE TEŞEKKÜR

mustafa-celik-023.jpgRize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, tüm takımlara gösterdikleri centilmence mücadele için teşekkür ederek, derece elde eden sporcuları tebrik etti.

Çelik ayrıca, maddi manevi desteklerini esirgemeyen yöneticilere de teşekkür ederek, “Kulüplerimizden maddi manevi desteklerini esirgemeyen yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum. Rafting sporunun gelişmesi için büyük mücadele eden Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting As Başkanı Sayın Fikret Yardımcı Beyfendiyi ayrıca tebrik ediyorum” diye konuştu.

Erkekler ve bayanlarda 19 yaş altı, 23 yaş altı, açık yaş kategorilerinde yapılan yarışlara 25 takımdan yaklaşık 200 sporcu katıldı. Şampiyonanın son gününde 108 sporcu ilçedeki Kelkit ırmağında 8 kilometre boyunca yaklaşık 40 dakika yarıştı.

Şampiyonada 19 yaş altı bayanlar kategorisinde Beyazsu Rafting takımı birinci,  Extrem Türk Rafting takımı ikinci, Tunceli Mados 2 Rafting Takımı üçüncü oldu. Erkeklerde ise Rize Gençlik ve Spor Külübü Rafting Takımı birinciliği, Rizespor Rafting Takımı ikinciliği, Çaykurspor Rafting takımı üçüncülüğü elde etti. 

Açık yaş bayan kategorisinde Tuncel Mados Rafting Takımı birinci, Erzincan Rafting Takımı ikinci, İstanbul Deniz Kızı Rafting takımı üçüncü, erkeklerde de Rize Belediyesi Rafting Takımı birinci, Düzce GSM Rafting Takımı ikinci, Erzurum Doğa Spor Rafting takımı üçüncü olarak yarışı tamamladı. 

23 yaş altı erkek kategorisinde ise Rize Su Sporları Rafting Takımı birinci, Çaykurspor Rafting Takımı ikinci, Ardeşen Belediyesi rafting takımı üçüncü oldu. 

Şampiyonada dereceye giren takımlara kupa ve ödülleri düzenlenen törenle verildi.

rafting-turkiye-sampiyonasi-giresun-(1).jpgrafting-turkiye-sampiyonasi-giresun-(2).jpgrafting-turkiye-sampiyonasi-giresun-(3).jpgrafting-turkiye-sampiyonasi-giresun-(4).jpg

rafting-turkiye-sampiyonasi-giresun-(8).jpgrafting-turkiye-sampiyonasi-giresun-(1)-001.jpgrafting-turkiye-sampiyonasi-giresun-(2)-001.jpgrafting-turkiye-sampiyonasi-giresun-(3)-001.jpg

rafting-turkiye-sampiyonasi-giresun-(4)-001.jpgrafting-turkiye-sampiyonasi-giresun-(6).jpgrafting-turkiye-sampiyonasi-giresun-(7).jpg

rafting-turkiye-sampiyonasi-giresun-(9).jpgrafting-turkiye-sampiyonasi-giresun-(10).jpg