Giresun'da Yağmur Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Giresun'da Yağmur Hayatı Olumsuz Etkiliyor
Giresun’un Dereli ilçesinde aşırı yağış yüzünden kapanan yol, kontrollü olarak sağlanıyor.

Dün gece saat 03.00 sularında şiddetini artıran sağanak yağış yüzünden Dereli ilçesinde birçok köyde heyelan meydana gelirken bir çok köy yolu ulaşıma kapandı.

Aksu Deresi, Çalca Köyü girişinde bulunan HES inşaatı barajdaki suyun taşması sonucu Giresun-Sivas ve Gümüşhane illeri arasındaki ulaşımı sağlayan Giresun-Şebinkarahisar yolu yaklaşık 6-7 saat trafiğe kapandı.

giresunda-yagmur-hayati-olumsuz-etkiliyor-1.jpg

Dereli Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda saat 11.00’de trafiğe açılan trafik bölgede tek şeritten kontrollü olarak sürüyor. Ayrıca bölgede sağanak yağış halen etkisini sürdürüyor.

giresunda-yagmur-hayati-olumsuz-etkiliyor-3.jpg

Son 2 yıldır bölgede bu tür doğal afetlerin sıkça yaşandığını belirten Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, “Bölgemiz özellikle son 2-3 aydır çok yağış aldı. Özellikle dün akşam saatlerinde yoğun bir yağışa maruz kaldı. Doğu Karadeniz’in kaderi bu, çok yağış alan bölgeler ve bu yağışlarla zorluklar yaşanmakta. Özellikle mahallerimizde heyelanlar var. Özellikle belediyemiz ve İl Özel İdaremiz kapanan köy yollarıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. En büyük hasar Çalca girişinde bulunan HES inşaatında yaşandı. Mekanik aksamda hasarlar var. Tünelde hafriyatlar birikmiş olabilir. Tünelde biriken sular taşarak karayolunda hasarlara yol açtı. Belediyemizin ve İl özel idaremizin yaklaşık 300 bin lira hasarı var. HES firmasında tamamen hasar oluştu. DSİ’nin yapmış olduğu dere ıslahı ve çevre duvarları bölgede yaşanabilecek büyük maddi hasarları önledi. Sabah saatlerinde yaklaşık 1 kilometrelik bir bölgede ulaşım durdu. Yoğun araç trafikleri vardı. Ulaşımın aksamaması için köylerden geçen eski Dereli-Giresun yolundan ilerliyordu. Yapılan çalışmalar sonrasında ulaşım tek şeritten kontrolü olarak ilerliyor. Bölgedeki yağış hala devam ediyor” dedi.

zeki-senlikoglu.jpg

giresunda-yagmur-hayati-olumsuz-etkiliyor-2.jpg

giresunda-yagmur-hayati-olumsuz-etkiliyor-4.jpg