Giresun’daki Rafting Türkiye Şampiyonasında Rize Fırtınası

Giresun’daki Rafting Türkiye Şampiyonasında Rize Fırtınası
3 gün sürecek olan Türkiye Rafting Şampiyonası başladı 1. Ayak yarışları Giresun'un Çamoluk ilçesinde başladı. Rize takımları şampiyonanın ilk gününde 4 kategoride de fırtına gibi eserek birincilikleri kaptırmadı.

Giresun'da düzenlenen Rafting Türkiye Şampiyonasının ilk gününde 4 birincilik de Rize takımlarının oldu.

Kelkit Çayı'nda buz gibi soğuk suda 25 takım ve 200 sporcunun mücadele ettiği şampiyonanın sprint dalında yapılan ilk gün yarışlarında Açık Yaş Erkek kategorisinde Rize Belediyesi Rafting Takımı, U19 Bayan kategorisinde Beyazsu Rafting takımı, U23 Erkek kategorisinde Çaykurspor Rafting takımı, U19 Erkek kategorisinde ise  Rize Gençlik ve Spor Kulübü Rafting takımı birinci oldu.

mustafa-celik-022.jpgRize takımlarının ilk gün elde ettikleri birincilikler dolayısıyla Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Rize takımlarının elde ettiği başarının gurur verici olduğunu kaydederek, yarışmada yer alan tüm takımlara başarılar diledi.

Rize’nin su sporlarının özellikle rafting branşının ana lokamatifi olan bir şehir olduğunu kaydeden Çelik, “Bir çok takımla Giresun'daki yarışmaya katılan İlimiz rafting ekipleri disipli ve özverili çalışmalarının karşılığını aldılar. Rafting branşının ülkemizde gelişmesi için büyük çaba harcayan As başkan Fikret Yardımcı Bey olmak üzere organizsayon komitesine teşekkür ediyorum. İlimizi en iyi şekilde temsil ederek bizleri gururlandıran takımları da kutluyorum” diye konuştu.

 

rafting-turkiye-sampiyonasi-giresun’da-basladi-(1).jpg

Şampiyona ile ilgili bilgiler veren Geliştirilmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Asbaşkanı Fikret Yardımcı, Çamoluk ilçesinin 3 bin nüfuslu küçük bir ilçe olduğunu söyledi. Yardımcı "Rafting o kadar gelişme sağladı ki ülkemizde dünya şampiyonluğumuz var. Şu anda burada yaptığımız sportif çalışmamızla önümüzdeki aylarda Dubai'de yapılacak Dünya Şampiyonası'nın seçmelerini yapıyoruz. Aramızda milli olmuş çok değerli sporcularımız var. O sporcuları bu bölgedeki sporcularla kaynaştırıp onları da sportif hayata almamız için ve hem de sporun güzelliği olan tanıtımını sağlamak için Çamoluk'ta bu yarışları seyrediyoruz. İki gün daha yarışlarımız sürecek. Bu yarışların sonucunda dereceye girecek ekiplerimiz milli takım seçmelerine alınacaktır" dedi.

rafting-turkiye-sampiyonasi-giresun’da-basladi-(12).jpg

"HEDEF 2018 AVRUPA ŞAMPİYONASI"

"2018 Avrupa Şampiyonası hedefiyle Çamoluk'u adeta dünyaya duyurmak için buradayız" diyen Yardımcı, "Bu bölgenin buna ihtiyacı var. Bir futbolda bir büyük federasyonda 300 sporcudan milli olma şansı 1 iken, raftingde her iki sporcudan birinin milli olma şansı vardır ve her milli sporcu 100 puanlı anlaşmalı üniversitelerimize giriyor. Okurken bin 350 lira maaş alıyor ve devlette iş imkanı bulabiliyor" şeklinde konuştu.

Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme ise Rafting Şampiyonası'na ilk defa ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Raftingin Çamoluk gibi "kuş uçmaz, kervan geçmez" yerler için çok önemli spor dalları olduğunu belirten Akarçeşme, "O açıdan burada bir meşale tutuşuyor. Unutulmuş bir ilçede böyle bir etkinlik yapmak büyük bir fedakarlık ister. 25 takımın burada katılması, o insanların burayı tanıması bu etkenliği çok önemli kılıyor" diye konuştu.

İlçede üç gün boyunca devam edecek olan yarışların sonunda birinci olan takımlara tören ile kupaları ve madalyaları verilecek.

rafting-turkiye-sampiyonasi-giresun’da-basladi-(13).jpgrafting-turkiye-sampiyonasi-giresun’da-basladi-(2).jpgrafting-turkiye-sampiyonasi-giresun’da-basladi-(3).jpgrafting-turkiye-sampiyonasi-giresun’da-basladi-(4).jpg

rafting-turkiye-sampiyonasi-giresun’da-basladi-(5).jpgrafting-turkiye-sampiyonasi-giresun’da-basladi-(6).jpgrafting-turkiye-sampiyonasi-giresun’da-basladi-(7).jpgrafting-turkiye-sampiyonasi-giresun’da-basladi-(8).jpg

rafting-turkiye-sampiyonasi-giresun’da-basladi-(9).jpgrafting-turkiye-sampiyonasi-giresun’da-basladi-(10).jpgrafting-turkiye-sampiyonasi-giresun’da-basladi-(11).jpg

rafting-turkiye-sampiyonasi-giresun’da-basladi-(14).jpgrafting-turkiye-sampiyonasi-giresun’da-basladi-(15).jpg