Giresun'dan Ayrılıp İl Olacak mı?

Giresun'dan Ayrılıp İl Olacak mı?
MHP’li 20 milletvekili, Rahşan Ecevit’in yıllardır dile getirdiği isteğini, Meclis’e taşıdı. Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinin il yapılması için TBMM’ye kanun teklifi verildi.

MHP'den "Rahşan Hanım" Teklifi ... MHP’li 20 milletvekili, Rahşan Ecevit’in yıllardır dile getirdiği isteğini, Meclis’e taşıdı. Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinin il yapılması için TBMM’ye kanun teklifi verildi.

MHP’li 20 milletvekili, Rahşan Ecevit’in yıllardır il yapılmasını istediği Giresun’un Şebinkarahisar ilçesi için, harekete geçti. MHP Giresun milletvekili Murat Özkan ve arkadaşları, Giresun’a 110 kilometre mesafede bulunan Şebinkarahisar’ın, il yapılması konusunda, TBMM’ye bir kanun teklifi verdi.

MHP’li eski bakanlardan Bekir Aksoy ve Osman Durmuş ile Grup Başkanvekili Mehmet Şandır’ın da imza attığı kanun teklifinde, Giresun iline bağlı olan Alucra ve Çamoluk ilçelerinin de yeni il olacak Şebinkarahisar’a bağlanması, ayrıca Yeşilbük beldesinin de ilçe yapılması önerildi. Teklifin gerekçesinde de 1923 yılında il olan ancak 1933 yılında çıkarılan bir kanun ile yeniden ilçe yapılan Şebinkarahisar’ın bu hakkının geri verilmesi istendi.

ECEVİT UĞRAŞTI OLMADI

Bülent Ecevit, DSP-MHP ve ANAP koalisyon hükümetinin son döneminde 2002 yılında Şebinkarahisar’ın il yapılması için bir kanun tasarısı hazırlatmış ancak tasarıya ANAP’lı bir bakan karşı çıktığı için TBMM’ye sevkedilememişti.

Ecevit Başbakanlık görevinden ayrıldıktan sonra yaptığı bir açıklamada ‘’Rahşan Hanım, baba yadigarı Şebinkarahisar'ın il olmasını istiyordu. Ben de yardımcı oldum. O dönemde hükümet üyelerinden biri hariç herkes destekledi. Ancak bir bakan bütün ısrarlara rağmen kararnameyi imzalamadığı için Meclis'e getiremedik' demişti.

Anne ve babası Şebinkarahisar’lı olan Rahşan Ecevit de ‘’Şebinkarahisar eskiden ildi. Bu nedenle de hükümet binasından, yüksek okulundan, hastanesine kadar her şeyi zaten var. Şebinkarahisar bir hakkın iadesini istiyor. Burada söz konusu olan hak ve onurdur' açıklaması yapmıştı.