Giresunlu Arıcılardan Dokap Başkanı Yüce’ye Plaket

Giresunlu Arıcılardan Dokap Başkanı Yüce’ye Plaket
Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği, Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce'ye arı üreticilerine ve bölge arıcılığına vermiş olduğu destekten dolayı bir plaket verdi.

Plaket takdim töreninde konuşan Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kubilay Elevli, göreve başladığı günden beri Giresun arıcısının yanında olan ve her türlü desteği veren DOKAP Başkanı Ekrem Yüce'ye teşekkür etti. Elevli "Kendisi bizleri bir an bile yalnız bırakmadı. Bölge arıcılığının gelişmesi için başkanımızla her zaman istişare halindeyiz. Bugün 2018 yılında ne gibi çalışmalar yapabileceğimizi kendisiyle istişare edeceğiz ve bu çalışmalarının eylem planlarının içine alınması için başkanımız Ekrem Yüce ile birlikte gayret göstereceğiz. Giresun arı yetiştiricileri olarak başkanımızın fikri olan bütün arı üreticilerini tek çatı altında toplayan BAL-KUR'un acilen hayata geçirilmesi ve ülkemiz arıcılığının önünü açması gerektiğini düşünüyor ve başkanımızı sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ise yapmış olduğu konuşmada "Bugüne kadar bölge arıcılarımıza vermiş olduğumuz eğitimlere 4 bin 325 üreticimiz katılmış ve bu üreticilerimizin katıldıkları eğitim programlarının üretime kazandırılması amacıyla malzeme ve ekipman hibeleri yapılmıştır. Arıcılık bölgemiz için olmazsa olmaz bir sektör. Bu sektörü hak ettiği yere taşımayı bir görev olarak addediyorum. Bunun için arıcılığı sahiplenecek bir kuruluşun olması gerektiğini her fırsatta dile getiriyorum. Ülkemizde çayın bir sahibi var; ÇAYKUR, fındığın bir sahibi var; FİSKOBİRLİK ama balın bir sahibi yok. Bal üreticilerinin hakkını arayacak balı hak ettiği konuma getirecek bir kuruma acilen ihtiyaç var. O da BAL-KUR. Bu konuda sizlerin de bu fikre vermiş olduğunuz destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum. İnşallah her birlikte bu fikri hayata geçirerek arıcılığı hak ettiği yere ulaştıracağız" diye konuştu.