Giresunlu Lise Öğrencilerinden Uluslararası Başarı

Giresunlu Lise Öğrencilerinden Uluslararası Başarı
İstanbul'da düzenlenen 15. Uluslararası Mutfak Günleri yarışmasına katılan Yeşilgiresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yarışmadan 4 gümüş, 1 bronz...

İstanbul'da düzenlenen 15. Uluslararası Mutfak Günleri yarışmasına katılan Yeşilgiresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yarışmadan 4 gümüş, 1 bronz madalya ile döndü. Lise öğrencileri 30 ülkeden Bin 800 yarışmacının katıldığı yarışmaya damga vurdu.

Okuldan yapılan yazılı açıklamada "Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen uluslararası bir gastronomi yarışmasıdır. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun WACS" a üyeliğinin kabul edilmesinin ardından 14.'sü gerçekleştirilen festival uluslararası anlamda daha da önem kazanmıştır.

Dünya Şefler Birliği'nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde yapılan yarışmalarda başarı gösteren şefler madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların sahipleri olmaktadırlar. Yeşilgiresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına yarışmaya katılan ve restoran tatlı tabağı yarışmasında Nihat Eray Vural ve Fatih Yılmaz birer gümüş, El yapımı makarna kategorisinde Gülay Uzun gümüş, pizza kategorisinde Ozan Türk gümüş olmak üzere toplamda 4 gümüş bir bronz madalya almayı hak kazanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:IHA