Giresun’un Coşkusu Taksim’e Taşındı

Giresun’un Coşkusu Taksim’e Taşındı
Giresun Federasyonu tarafından 8. Giresun Günleri’nin öncesinde düzenlenen Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşü büyük bir coşku ile Taksim’de gerçekleşti.

1-4 Mayıs tarihleri arasında Feshane Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nin ev sahipliği yapacağı 8. Giresun Günleri öncesindeki Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşü Taksim’de gerçekleşti.

Saat 13.00’te Taksim Tünel’den başlayıp Galatasaray Lisesi’nin önünde sona eren yürüyüşe Başbakan Baş Danışmanı Hüseyin Besli, AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Hasbal ve Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan’ın yanı sıra çok sayıda Giresunlu katıldı.

giresun’un-coskusu-taksim’e-tasindi.jpg

Giresun Federasyonu öncülüğünde organize edilen yürüyüşe Giresun’a bağlı 15 ilçe ve sivil toplum kuruluşu da destek verdi. Mehter Takımı eşliğindeki yürüyüşün ardından 10 çiftin kına gecesi kutlamaları ve nikah törenleri gerçekleşti.

Giresun kültürünün önemli öğelerini İstanbul’da yaşayan Giresunlu vatandaşlarla buluşturmayı hedefleyen yürüyüşte şehre ait yöresel yemeklerden pancar çorbası, Görele dondurması ve pidesi katılımcılara ikram edildi. Folklor gösterilerinin de yer aldığı yürüyüşe Kurtuluş Savaşı’nda mücadele veren 42. ve 47. Gönüllü Alayları’nı temsilen katılan kamalı ve aba zıpkalı vatandaşlar, İstiklal Caddesi boyunca halkı selamladı. Türkiye’nin birlik ve beraberliği üzerine mesajlar veren temsili gönüllü alaylar, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Şehir günleri açısından bir miladı gerçekleştirdiklerini belirten Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, “Feshane’de 8. kez gerçekleştireceğimiz Giresun Günleri’nde, Giresun’u İstanbul’a taşıyacağız. İstanbul’daki Giresunlular olarak, İstanbul’un demografik yapısında ilk üçü temsil ediyoruz. Ancak son yıllarda yatığımız ataklarla İstanbul’un örgütlülük anlamında birinci kitlesiyiz. Biz Nazım Hikmet’in dediği gibi okkalı bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Kırmadan, dökmeden, fındık dağıtarak yürüyoruz” diye konuştu.

giresun’un-coskusu-taksim’e-tasindi-(1).jpg

Belediye başkanları adına konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Giresun, son birkaç yıldır hemşehri günlerine sınıf atlattı. Bugün burada Giresun’un kendine has kültürünü, sevecenliğini ve heyecanını tüm İstanbul gördü. Kırmadan, dökmeden yürümenin nasıl olduğunu herkese gösterdik” şeklinde konuştu.

Milletvekilleri adına konuşma yapan Ak Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır ise “İstanbul’da bulunan bütün Giresunlular olarak hep beraber Feshane’ye teşrif edeceğiz ve Giresun Günleri’ni birlikte yaşayacağız. 8 Giresun Günleri ile Giresun’u yeniden bütün İstanbullulara, ülkemize ve dünyaya tanıtmış olacağız” ifadelerini kullandı.

giresun’un-coskusu-taksim’e-tasindi-(2).jpg

giresun’un-coskusu-taksim’e-tasindi-(3).jpg

giresun’un-coskusu-taksim’e-tasindi-(4).jpg

giresun’un-coskusu-taksim’e-tasindi-(5).jpg